Recept: Courgettesoep van Kelly van Zoghel

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenpri...

Elke week deelt een BN’er haar eetdagboek in Grazia. Hierbij deelt ze haar favoriete recept, zodat ook jij als keukenprinses aan de slag kunt. Deze week: de courgettesoep van DON Magazine covermodel Kelly van Zoghel.

Ingrediënten

Voor 6 personen

– 2 uien
– 2 courgettes
– 12 el olijfolie
– 1 teen knoflook
– 15 gr verse munt
– 250 ml slagroom
– 1 tl Provençaalse kruiden
– 1 liter groentebouillon

Keukengerei:
– Staafmixer

Bereiding

Snipper de ui en snijd de courgette in blokjes. Verhit 4 el olie in een soeppan en fruit de ui 5 min. op laag vuur. Voeg de courgette en Provençaalse kruiden toe en fruit nog 3 min. Voeg de bouillon toe, breng aan de kook en laat op laag vuur 12 min. zacht koken.

Pluk de blaadjes van de munt. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Dompel de muntblaadjes 10 sec. onder met een lepel. Spoel af met ijskoud water, zodat ze mooi groen blijven. Snijd heel fijn. Voeg de rest van de olie toe en mix de muntolie met de staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met peper en zout en houd apart.

Pureer het courgettemengsel met de staafmixer tot een gladde soep. Roer 3/4 van de slagroom erdoor en verwarm nog 1 min. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de soep over de borden, garneer met de rest van de slagroom en muntolie

Bon appétit!

Lees ook: Recept Spaghetti bolognese van Ellen Hoog

Beeld: Sanoma

Laatste nieuws