slogan

Real life: 'Ik werd ontslagen omdat ik twitterde over het gebrek aan abortusklinieken op het eiland waar ik woon'

Mechteld Geesing kwam eerder deze maand in het nieuws omdat ze is ontslagen nadat zij zich in lingerie had laten fotograferen voor Panorama. Zij zou hiermee haar werkgever, een makelaarskantoor, ‘te schande hebben gemaakt’. Angela Williamson (39) heeft iets soortgelijks meegemaakt.

Abortus

“Mijn naam is Angela Williamson, ik woon in Australië met mijn man en drie geweldige kinderen. Onlangs werd ik ontslagen door mijn werkgever, omdat ik op persoonlijke titel iets twitterde over het gebrek aan abortusklinieken op het eiland Tasmanië, waar ik woon. Ik was een van de eerste vrouwen van mijn eiland die gedwongen werd om een vliegreis te maken om abortus te laten plegen. Dit omdat deze procedure niet langer in Tasmanië wordt uitgevoerd.

Onbetaald verlof

De laatste abortuskliniek in Tasmanië is eind vorig jaar gesloten, wat betekent dat elke vrouw die een abortus wil naar het vasteland van Australië moet reizen. Ik vloog dus noodgedwongen naar Melbourne, bang en alleen, want mijn man moest bij onze kinderen blijven. Ik moest een week onbetaald verlof nemen van mijn baan bij Cricket Australia, het overkoepelende orgaan voor professioneel en amateur cricket in Australië. De reis kostte me dus, los van hoe zwaar het emotioneel was, ook nog eens een hoop geld. Terwijl dit allemaal niet nodig was geweest als ik, zoals in elke andere Australische staat, in Tasmanië een abortus had kunnen krijgen. Op weg naar huis in het vliegtuig was ik overstuur en boos vanwege de situatie. Ik wilde niet langer zwijgen en postte op mijn persoonlijke Twitteraccount een aantal opmerkingen hierover."

Het hele interview lees je in de allereerste Grazia Kids die vandaag in de winkel ligt!

Tekst: Vivienne Groenewoud Beeld: iStock


,