Er zijn natuurlijk mensen die al een tijdje lyrisch zijn over het eten van raw food, maar de nieuwste gezondheidstrend gaat nog een stapje verder. Een glas rauw water is tegenwoordig namelijk helemaal hip and happening.
Frissere smaak
De New York Times en The Guardian schrijven dat er ineens veel liefhebbers zijn van puur ongefilterd water. Het heeft namelijk van alles in zich, waaronder algen en mineralen. Voorstanders zeggen ook dat het een frissere smaak heeft, een beter mondgevoel geeft en het voordeel heeft van probiotische bacteriën die niet in kraanwater zitten.
Veilig
Als je iets meer dan 3 liter wil kopen, ben je zo'n 37 dollar kwijt. Omgerekend is dit ongeveer 30 euro en dat is toch een pittig prijskaartje voor wat water. Maar of het ook echt veilig is, dat is uiteraard weer een andere vraag. Volgens dr. Donald Hensrud, directeur van het Healthy Living Program van de Mayo Clinic in Minnesota, is rauw water drinken niet zonder gevaar. "Zonder de behandeling van water, zijn er acute en uiteindelijk chronische gevaren”, vertelt hij aan de New York Times.
Uitwerpselen
Voedselveiligheidsexpert Bill Marler vertelt aan Business Insider zelfs dat bijna alles wat je kan bedenken dat je ziek kan maken, wordt gevonden in rauw water. Hepatitis A verspreidt zich via onbehandeld water, maar ook parasieten en uitwerpselen van dieren. Ugh! Misschien toch niet zo'n goed idee, dat rauwe water..
Lees ook: Dit is wat modellen drinken voor een betere huid
Bron: Beau Monde Beeld: ANP