slogan

Out & About: Cultuur, lifestyle, uitgaan

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do's. Van festivals, feesten en markten tot shopadressen. Dit is er te doen in het weekend van 20 en 21 juli.

Geniet op het Beach Food Festival op Texel

Texel is sowieso al een topplek in de zomer, maar met het Beach Food Festival is het extra leuk. Gesitueerd aan de groene oase van Landgoed De Bonte Belevenis, is het thema deze editie Surf & Turf. Het festival is helemaal gratis en tóch vol met allerlei leuks. Lokaal en seizoens- gebonden hapjes, bij meer dan twintig outdoorkeukens. En er is zelfs een wellnessdorp.

Waar: Landgoed De Bonte Belevenis
Wanneer: 18 t/m 21 juli

Heerlijk eten bij de Rotterdamse hotspot Rozey

In Rotterdam zit sinds kort een restaurant dat je, als je niet in de buurt woont, meteen wilt importeren naar je eigen woonplaats. Het is een all-you-can-eat-restaurant – wat misschien niet chic klinkt – maar dan een vegetarische en veganistische variant. De menukaart staat bomvol lekkere gerechtjes. Voor nog geen 40 euro eet en drink je de hele avond zoveel als je wil. Van bieten-carpacciovia vega-frikandellen tot curry van kikkererwten. Zo yum, dat we gaan duimen in de hoop dat Rozey snel een landelijke keten begint!

Waar: Wijnhaven 85, Rotterdam
Wanneer: iedere dag geopend van 17:00 t/m 22:30 uur

Ga naar de indrukwekkende expo Kleren Maken de Vrouw

Momenteel kun je in het bijzonder gelegen Zuiderzee-museum vlak bij Enkhuizen de kledingfreak in je naar hartelust koesteren. De expo Kleren Maken de Vrouw toont hoeveel werk het maken en onderhouden van kleding vroeger was, in tijden vóór online shopping, waarbij de naaimachine de sleutel was tot een nieuwe outfit. Bovendien krijg je er veel tips om zelf je kleding een langer leven te geven, dus get inspired voor het milieu én je kledingkast.

Waar: Zuiderzeemuseum, Enkhuizen
Wanneer: dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Lekker dansen op het Welcome to The Village Festival

Duurzaamheid is geen trend meer maar here to stay, en gelukkig maar. Op Welcome to The Village voeren ze dit goed door, onder andere door bezoekers een vrijwillige extra bijdrage te vragen. Hiermee willen ze in 2022 een volledig energieneutraal festival zijn. Ondertussen is er ook genoeg te genieten, met optredens van onder andere Thomas Azier en Husky Loops.

Waar: Oer de Bril 5, Leeuwarden
Wanneer: 18 t/m 21 juli

Tekst: Sara Madou Beeld: Liselotte Schoo, Ruben van Vliet, Zuiderzeemuseum, Rozey


,