slogan

Oom Anne Faber reageert op strafvermindering moordenaar

De moordenaar van Anne Faber, Michael P., heeft een strafvermindering van vier maanden gekregen door de Hoge Raad. Daarmee wordt de hardhandige arrestatie gecompenseerd. De oom van de in 2017 vermoorde Anne reageert nu op de strafvermindering. 

Gruwelijke daden

"De hardhandige aanhouding van P., de reden voor de strafvermindering, had alles te maken met het vinden van zijn dna op Annes jas, de gruwelijke daden die hij eerder pleegde en het feit dat Anne mogelijk nog in leven was", laat de oom weten.

Lees ook: Strafvermindering voor moordenaar Anne Faber

Klap in het gezicht 

Volgens hem zouden deze redenen genoeg aanleiding hebben om de moordenaar geen strafvermindering te geven. "Volgens ons biedt de wet (zoals beschreven in de conclusie van de procureur-generaal) ook die ruimte."

Het leed dat de moordenaar veroorzaakt heeft en het gevaar dat deze man is voor de samenleving zorgt ervoor dat de familie de strafvermindering "als een klap in het gezicht ervaart." Ze hebben naar eigen zeggen met ontsteltenis kennis genomen van de beslissing van de Hoge Raad.

Michael P. moet nu een gevangenisstraf van 27 jaar en 8 maanden uitzitten. Dit was dus eerst 28 jaar. Naast de celstraf kreeg hij van het hof ook tbs met dwangverpleging opgelegd.

Bron: De Telegraaf I Beeld: BSR

 


,