slogan

Ontvoerde glamourmodel doet nieuwe onthullingen

De Britse Chloe Ayling dacht voor een fotoshoot naar Milaan te gaan, maar haar modellenavontuur kende een heel lugubere afloop. De 20-jarige werd gedrogeerd en ontvoerd, haar ontvoerder eiste zo'n 260.000 euro van haar agent.

Wat vooraf ging 

Haar reis naar de modestad begon op 10 juli toen haar agent een afspraak voor een fotoshoot voor haar had gemaakt. De dag daarna ging ze naar de fotostudio, maar eenmaal daar werd ze gedrogeerd. In een kofferbak werd ze naar een dorp in de buurt van Turijn gebracht. Hoewel Chloe kon worden gered en inmiddels weer thuis is in Engeland, komen er steeds meer bizarre details boven water. 

Fantasie

Lukasz Herba, de ontvoerder van Ayling, heeft volgens de politie een grote fantasie. Eerder werd gezegd dat Herba drie ton losgeld eiste van Chloe’s agent. Niet veel later zou de vrouw naar verluidt verkocht worden als seksslavin op het dark web. Toch liet haar ontvoerder haar, plotseling na een aantal dagen vrij. Eerder om onverklaarbare redenen, volgens Mirror UK zou het echter zijn omdat ze thuis een kindje had. Niet veel later gaf hij zichzelf aan.

Twijfelgeval

“Of hij als lid van een organisatie opereerde of alles zelf verzon, weten we niet”, aldus de Milanese politie. Toch wordt hij door de politie gezien als een gevaarlijk persoon. De man vertelde aan de politie dat hij leukemie had en in geldnood zat. Een groep van drie Roemenen had hem, naar verluidt, in zijn woonplaats Birmingham gedwongen om mee te werken aan de kidnapping. 

Volgens Chloe zit de vork heel anders in de steel. Zij claimt dat Herba voor de misdaadorganisatie “Black Death” werkt. Het bestaan van deze organisatie is echter nooit bewezen, de politie vond daar bovenop ook geen aanwijzigingen die deden vermoeden dat er ook nog anderen in het complot zaten. 

Bizar

Toch lijken de details van Chloe’s verhaal, volgens onderzoekers, niet helemaal te kloppen, zo schrijft Mirror UK. Het model zou tijdens haar ontvoering een injectie met verdovingsmiddel toegediend gekregen hebben in haar onderarm. Volgens de onderzoekers is het echter onwaarschijnlijk dat je met een naald door de leren jas die ze toen droeg zou kunnen prikken. Ook gingen Lukasz en Chloe samen schoenen kopen. Toen er gevraagd werd naar hoe dat precies zat, had ze daar geen uitleg voor. Volgens Aylings advocaat, Francesco Pesce, wou ze gewoon braaf alles opvolgen wat Herba haar opdroeg in de hoop dat hij haar snel zou vrijlaten. 

De twee sliepen overigens in hetzelfde tweepersoonsbed in het huis waar ze vastgehouden werd. Het model liet weten niet  seksueel of fysiek mishandeld te worden. 

 

Bron: HLN, Mirror, Beeld :iStock