slogan

Onthuld: Dit is het meest vieze plekje in het ov

Iedereen die met het openbaar vervoer reist, weet hoé smerig het in een overvolle bus, metro of tram kan zijn. Zwetende mensen, naar koffie ruikende adem, natte jassen en etensluchtjes; nee het is niet altijd een pretje. Maar heb je je ooit afgevraagd wat nou eigenlijk de meest vieze plek is in het ov? Het zal je waarschijnlijk verbazen. 

Paal

Grote kans dat jij de palen, waar je je aan moet vasthouden, met militaire precisie ontwijkt. Toch zijn deze niet zo vies als je zou denken. Microbioloog Susan Perkins legt uit aan Daily Mail dat deze palen veelal gemaakt worden van roestvrij staal, waardoor er maar weinig bacteriën in leven blijven op dit materiaal.

Bankje

Perkins stelt dat je je juist meer zorgen moet maken om de bankjes bij de halte waar je zit te wachten. Als het bankje van hout gemaakt is tenminste. Bacteriën blijven hier namelijk veel makkelijker in hangen. Wanneer je op zo’n bankje zit, zit je dus eigenlijk op een zee van bacteriën. Eek! Enne, dat is meteen een van de redenen dat je niet met je normale kleding op bed moet gaan zitten. Daar lees je HIER alles over. 

Bron: Libelle, HLN , Beeld: iStockphoto