slogan

Onderweg op vakantie ergeren we ons hier het allermeest aan

Ga je dit jaar met de auto en je partner op vakantie? Bereid je dan voor, want maar liefst 54 procent van de Nederlanders stoort zich aan het rijgedrag van hun partner. 

Rijgedrag 

Uit het onderzoek van Acties.nl, die 1.106 Nederlanders met een relatie ondervraagden, blijkt dat 59 procent van de vrouwen zich het vaakst ergeren aan het rijgedrag van hun partners.

Vooral jonge vrouwen (64 procent) zijn het meest kritisch. Enne, het ligt niet alleen vrouwen, want ook mannen ergeren zich met maar liefst 50 procent regelmatig aan de rijkunsten van hun wederhelft. 

Lees ook: Dit moet je doen als je baas je e-mailt terwijl je op vakantie bent

Irritatie

Laat je goedbedoelde advies als bijrijder maar achterwege, want dit blijkt een van de grootste irritaties te zijn volgens de bestuurders. Zo ergert maar liefst 53 procent weleens aan het advies van hun partner. Vrouwen zitten met 57 procent het minst te wachten op goedbedoelde opmerkingen.

Ook rijdt maar liefst 30 procent van de ondervraagden voorzichtiger wanneer hun partner in de auto zit. En zes procent stapt liever niet in wanneer hun wederhelft achter het stuur zit. Hier zijn de mannen (acht procent) fors sceptischer dan vrouwen (slechts vier procent). 

Bron: Marie Claire Beeld: We're the Millers

 


,