slogan

OMG: de Tamagotchi maakt een comeback

Goed nieuws voor nineties kids: de Tamagotchi komt weer terug! Vorig jaar lanceerde de game een 2.0 versie om hun twintigjarige bestaan te vieren. Omdat het spelletje toen in een mum van tijd was uitverkocht, komt er nu een derde versie.

Virtueel huisdier

Ken jij hem nog? De Tamagotchi was een apparaatje waarmee je je virtuele huisdier kon verzorgen door middel van drie knoppen. Je moest hem eten en liefde geven, maar ook zijn hok verschonen. 

Lees ook: Trend alert! Nineties nails

Tamagotchi

In 1996 werden er voor het eerst 35 soorten op de markt gebracht en dit groeide uit tot een heuse hype. Omdat de Tamagotchi al snel doodging als je het een half uur geen aandacht gaf, kun je het spelletje in de derde versie net als de laatste ook op pauze zetten. De Tamagotchi 3.0 zal daarnaast een kleiner scherm hebben dan het origineel. Verder is vrijwel alles hetzelfde gebleven, omdat het product nostalgische gevoelens moet aanwakkeren. En dat zal het zeker doen. 

De nieuwe versie verschijnt op 30 september in Noord-Amerika en zal $19,99 kosten. Er zullen acht versies gelanceerd worden met alle karakters die je van vroeger kent. Enne, het schermpje komt dit keer in kleur! 

Bron: Ladbible, Insidegamer, Beeld: iStock