slogan

Om deze reden is het Songfestival niet in Maastricht

Het Songfestival wordt in 2020 in Rotterdam gehouden. Er werd lang getwijfeld over welke stad nu het best geschikt was voor deze internationale wedstrijd. Uiteindelijk werd het Maastricht niet, en dat is om déze reden.

Notulen

Verschillende steden waren in de race om in 2020 het Eurovisiesongfestival te mogen hosten. Nadat er een paar steden afvielen, bleven Rotterdam en Maastricht uiteindelijk over.

Uiteindelijk werd het havenstad Rotterdam. Maar waarom Maastricht het niet werd, bleef vrij lang onduidelijk. Totdat er vandaag ineens notulen uit een vergadering van 8 augustus boven water komen.

Lees ook: Eurovisiesongfestival reageert op website-incident

Risico's

Maastricht weigerde om een 'wurgcontract' over het Songfestival te tekenen van de NPO. In die overeenkomst stonden volgens wethouder John Aarts van financiën (VVD) zaken die niet eerder aan bod waren gekomen. Waaronder het feit dat alle risico's op de stad en zalencentrum MECC zouden worden afgeschoven. 

Verder eisde de NPO dat zalencentrum MECC moest verbouwen, maar ook daarmee ging de stad niet akkoord. Rotterdam daarentegen zag waarschijnlijk alsnog meer positieve dingen dan negatieve dingen en dus is dit de uiteindelijke stad waar het Songfestival volgend jaar gevierd wordt. 

Bron: Shownieuws | Beeld: BSR

 

 


,