slogan

Oei! Slecht nieuws over mannen met tatoeages

Het is bij veel vrouwen elke keer weer hetzelfde verhaal: je weet dat het geen slim plan is, maar toch val je als een blok voor die ene mysterieuze bad boy. Goed nieuws: je kunt hem nu herkennen! Volgens onderzoek kun je namelijk beter niet verliefd worden op mannen met tatoeages... 

Onderzoek

Voor een onderzoek, dat werd gepubliceerd in het tijdschrift Personality and Individual Differences, kregen 2500 heteroseksuele mannen en vrouwen een aantal foto's te zien van mannen zonder shirt en werd om hun mening gevraagd. Daarbij waren sommige beelden bewerkt en hadden de mannen een of meerdere tatoeages op hun armen. 

Agressiever

Wat bleek? Mannen vonden de mannen met tatoeages aantrekkelijker dan de mannen zonder tatoeages. Daarentegen vonden vrouwen de mannen met lichaamsversieringen juist weer minder aantrekkelijk. Hoewel zij deze mannen er gezonder uit vonden zien, vonden zij de mannen met tattoo's ook meer masculien, dominant en agressief overkomen. 

Sneller vreemdgaan

Vervolgens werd de link gemaakt tussen masculiniteit en hoge testosteronwaarden: het hormoon dat verantwoordelijk is voor sekslust en spiergroei. Eerder bleek namelijk uit een onderzoek dat iets in dit hormoon mannen aanspoort om vreemd te gaan. "De donkere kant van testosteron-gerelateerde kenmerken is de perfecte verklaring voor het feit dat vrouwen mannen met tatoeages beschouwen als slechtere partners en ouders", aldus de Poolse onderzoekers. 

Lees ook: Tatoeage? Deze kleur inkt is slecht voor je gezondheid

Bron: Metro, Beeld: Istock