slogan

Nieuwe WhatsApp functie: handig of toch niet?

De nieuwste iPhone update is aangepast bij het ontvangen van een WhatsApp met een foto. De functie kan handig zijn, maar zorg ervoor dat er niemand in de buurt is wanneer je alle foto's van afgelopen zaterdagnacht doorgestuurd krijgt... 

Melding

Als je een foto toegestuurd krijgt via WhatsApp, verschijnt er nu een melding in je notificaties met een camera-emoij en de tekst 'foto' daarachter. Klinkt onschuldig, maar bij die melding verschijnt de foto ook in het klein. Vaag zie je dan al waar het om gaat, als je er op klikt zie je de foto in het groot. 

Lees ook: Op deze nieuwe functie van WhatsApp heb je al die tijd gewacht

Handig of niet?

De functie kan heel handig zijn; je ziet gelijk om wat voor foto het gaat. Het nadeel is wel dat als je een foto toegestuurd krijgt in de trein, een aantal mensen mee kunnen genieten van jouw gênante kiekjes en dronken selfies. Niet helemaal wat je wil. 

Updaten

Voor de nieuwe functie moet je minimaal iOS versie 10 of hoger hebben en je moet de nieuwste versie van WhatsApp gedownload hebben. 

Mensen met iPhone X, iPhone XR, iPhone XS of iPhone XS Max hoeven zich geen zorgen te maken. Door de Face ID functie verschijnt het miniatuur alleen wanneer het gezicht van de gebruiker gescand is. 

Bron: Glamour Beeld: iStock