Nagelbijten, is het nou wél of niet slecht?

De nagelbijtende mens: doe je er zelf niet aan, dan ken je vast iemand die het wel doet. In de klas, op je werk, er is a...

De nagelbijtende mens: doe je er zelf niet aan, dan ken je vast iemand die het wel doet. In de klas, op je werk, er is altijd that one person die nagelbijt. Nu blijkt dat nagelbijten nog niet eens zo slecht is, schrijft Elite Daily, gebaseerd op onderzoek van de Universiteit van Montreal.

1. Nagelbijten versterkt je immuunsysteem

Door aan nagels te knabbelen, wordt het lichaam blootgesteld aan massa’s nieuwe (ziekte-)kiemen. Als reactie hierop gaat het lichaam antilichamen (tegengiffen) produceren om je te beschermen. Hiermee houd je continu je immuunsysteem op scherp en actief.

2. Nagelbijten verlicht stress

Nagelbijten wordt vaak vergeleken met een obsessief-compulsieve stoornis. Dit zou niet terecht zijn. Het verschil zit ‘m in het volgende, blijkt: waar je bij een obsessief-compulsieve stoornis bijvoorbeeld vijf keer het gasfornuis checkt zonder een echte reden, heeft nagelbijten wél een reden. Nagelbijten geeft voldoening, omdat het de stress verlicht.  Wil je stress verlichten, dan is nagelbijten ‘gezonder’ dan het roken van een sigaret.

3. Nagelbijten is voor perfectionisten

In tegenstelling tot wat velen denken, hoeft nagelbijten geen teken van nervositeit en gespannenheid te zijn. Nagelbijten zou juist een teken van perfectionisme zijn. Dit is geconcludeerd uit nieuw onderzoek, waaruit bleek dat de meerderheid van de testpersonen pas hun nagels gingen bijten als ze zich verveelden.  Ook wanneer ze gefrustreerd of juist geïrriteerd waren, gingen ze lekker knabbelen. Dus voor de nagelbijters onder ons: bij de volgende keer dat iemand je “zenuwachtig” of “gespannen” noemt, mag je best zeggen dat je de persoon in kwestie saai vindt …

Lees ook: 16 emotionele fases van nagels lakken

Bron: Elite Daily

Laatste nieuws