slogan

Moeder gaat viral met foto in jurk 'die ze eigenlijk niet zou mogen dragen'

Katey Johnson wil iedereen op het hart drukken dat je heus geen modellenmaten hoeft te hebben om lekker in je vel te zitten en zelfverzekerd te zijn. Tijdens een weekendje weg met vriendinnen hulde ze zich in een zwarte jurk, waarin haar vormen duidelijk te zien zijn. Inclusief haar "buikje" die ze heeft overgehouden aan haar twee zwangerschappen. Op Facebook deelt ze een krachtige boodschap in de hoop anderen te inspireren.

Betoog

"Dit ben ik in een jurk die ik eigenlijk niet zou mogen dragen", begint de 40-jarige haar betoog. "Ik weet dat deze jurk niet al te flatterend is en ik wil ook niet dat mensen zeggen dat ik er geweldig uitzie. Ik wil niet dat mensen zeggen dat het goed is voor me dat ik dit durf dragen. Echt, iemand die mij niet kent zou zelfs kunnen denken dat ik zwanger ben. En dat is oké.”

Comfortzone

"Ik wil dat iedereen weet waarom ik een jurk draag die buiten mijn comfortzone ligt. Toen ik deze jurk paste, wist ik dat het niet ontworpen was voor iemand met mijn lichaamstype, maar ik voelde mij er fantastisch in. Ik weet niet waarom, het was gewoon zo. Mensen die mij kennen weten dat ik bijna nooit strakke kleding draag, nooit. Maar deze jurk wilde ik, dus ik kocht ze en ben er trots op."

Onzekerheden

"Na veertig jaar dat ik mezelf heb verteld dat ik geen kleding mag dragen die ik eigenlijk wel wil aantrekken, besloot ik om de situatie om te draaien. Ik besloot om lief te zijn voor mezelf. Veertig jaar stond ik voor de spiegel en vergeleek ik de manier waarop ik eruit zag met hoe ik er wilde uitzien. Vandaag zijn er belangrijkere dingen om me zorgen over te maken en geef ik geen aandacht meer aan lichamelijke onzekerheden. Ik wil het niet meer. Ik wil mezelf graag zien, zo simpel is het." 

En zo is het maar net!

Lees ook: Viral: Moeder van drie showt haar 'imperfecte' lichaam

Bron: Nieuwsblad.be, Beeld: Facebook, iStock