slogan

McDonald's gaat Happy Meal drastisch veranderen

De dagen dat je een Fristi en een cheeseburger kon kiezen bij je Happy Meal, zijn zo goed als voorbij. Het kindermenu van McDonald’s wordt wereldwijd helemaal omgegooid. Hiermee proberen ze de hoeveelheid suiker, vet en zout terug te dringen.

Verandering

McDonald’s staat wereldwijd onder druk om gezondere opties aan te bieden, vooral voor kinderen. Om die reden wil de fastfoodketen in alle 120 landen waar ze actief zijn, de Happy Meals aanpassen. In 2022 zou ruim de helft van de Happy Meals wereldwijd moeten voldoen aan de nieuwe gezondheidseisen. Dat betekent dat ze maximaal zeshonderd calorieën zouden moeten bevatten. Van die calorieën mag niet meer dan 10 procent uit verzadigde vetten en 10 procent uit toegevoegde suikers komen.

Geen Chocomel en Fristi

Ook mag het menu niet meer dan 650 milligram zout bevatten, daarom verdwijnt de cheeseburger als vaste menu-optie, vertelt een woordvoerster. In Nederland verdwijnen ook Chocomel en Fristi als optie bij de Happy Meals. Je kunt ze overigens nog wel los van het menu bestellen. 

Lees ook: De droom van menig McDonalds-fan komt uit

Bron: RTL, Beeld: ANP