slogan

Man overleeft aanslag Istanbul door telefoon

Het jaar begon met veel verdriet in de Turkse stad Istanbul, waarbij er tijdens een feest in nachtclub Reina een aanslag werd gepleegd. Al schietend viel een schutter de club binnen en wist vervolgens op de vlucht te slaan. Bij de schietpartij kwamen 39 mensen om het leven en 65 mensen bleven gewond achter. De Amerikaanse zakenman Jacob Raak is één van de overlevenden. Wonder boven wonder werd zijn leven gered door zijn eigen telefoon.

Telefoon

Wat een feestelijke avond had moeten worden, veranderde in een gruwelijk drama. Jacob was met negen vrienden in de club om het nieuwe jaar in te luiden, toen hij beschoten werd. Hoewel de kogel in eerste instantie naar zijn heup schoot, ving zijn telefoon de kogel op en veranderde van richting naar zijn knie. Volgens artsen heeft de kogel daardoor geen belangrijke ader geraakt en dat heeft zijn leven gered.

Geluksvogel

“Iemand zei dat er geschoten werd en in eerste instantie geloofde ik het niet, totdat ik de schutter zag. Toen hij me raakte, bewoog ik niet. Ik liet hem gewoon schieten. Hij schoot ook op andere mensen die hij eerder al geraakt had. Ik heb waarschijnlijk het meeste geluk gehad in de club. Ik voel me een geluksvogel.” Zeven andere vrienden werden ook geraakt, maar overleefden net als Jacob de aanslag.

Lees ook: Yolanthe vreselijk geschrokken

Bron: De Telegraaf, Beeld: ANP


,