slogan

Let op: dit is de reden dat jouw iPhone kan uitvallen deze week

Alsof de winterse kou nog niet erg genoeg is, blijkt het koude weer óók nog eens invloed te hebben op je smartphone. Say what?

Slecht voor de batterij

Dat deze nieuwe generatie smartphones minder kunnen hebben dan die oeroude Nokia's wisten we al. Maar dat ze niet tegen de kou kunnen is wel erg extreem. Als het vriespunt is bereikt, zou de kwaliteit van de batterij achteruit gaan.

Ook alle chemicaliën en andere deeltjes in de telefoon zouden 'beschadigd' raken. Dan zou hij zomaar eens uit kunnen vallen, maar als het goed is gaat-ie later ook weer aan. Wordt het echt heel koud en beschikt jouw smartphone over slechte of verouderde onderdeeltjes? In het ergste geval (maar dan moet-ie wel heel oud zijn) kun je hem misschien wel gedag zeggen.

Goed nieuws: Volgens Apple moeten nieuwere iPhones temperaturen tussen 0 en 35 graden kunnen doorstaan als hij aan staat en temperaturen tussen de -20 en 45 graden als hij uit staat.

Tips om jouw smartphone te beschermen

1. Doe een hoesje om je smartphone
Hierdoor blijft-ie iets beter warm en voorkom je ook dat er water bij komt, mocht het sneeuwen.

2. Laat je smartphone niet op een koude plek liggen
Zoals in een auto of bij een raam.

3. Zorg dat de batterij niet leeg raakt
Probeer ervoor te zorgen dat je smartphone continu genoeg batterij heeft. Je hoeft hem niet de hele dag door op te laden, hij moet gewoon niet bijna leeg zijn.

Lees ook: Zo laad je je smartphone 4x sneller op

Bron: Mirror.co.uk, Beeld: Istockphoto