slogan

Kaj Gorgels heeft hekel aan 'influencers'

In de nieuwe documentaire Ik ben influencer - die sinds kort op Videoland staat - worden drie bekende 'influencers' gevolgd, waaronder Kaj Gorgels. De presentator heeft echter dubbele gevoelens over de term 'influencer'.

Hokjes

"Influencer is zo'n breed begrip, het past helemaal niet in één hokje. Die hele term mag wat mij betreft de prullenbak in", vertelt hij aan NU.nl. "Mensen denken bij het woord influencers vaak aan luie jongeren, die zonder ambitie op de bank hangen, in hun neus peuteren en af en toe een overbewerkte foto online zetten. Alsof het er alleen om gaat hoe je online overkomt", vertelt Kaj.

Lees ook: Zo ziet de broer van Kaj Gorgels eruit

Verkeerd begrepen

Maar volgens Kaj is dat niet hoe het werkt. "Ik word vaak aangezien voor vlogger, zoals Enzo Knol. Maar wat ik doe is heel anders. Ik doe typetjes, ik maak filmpjes om mensen te laten lachen, ik presenteer en ik maak theater", legt hij uit.

"Influencer betekent eigenlijk gewoon: iemand die online veel invloed heeft. Dus dat kan van alles zijn. Ik snap wel dat het voor oudere mensen, die zonder smartphone zijn opgegroeid, soms lastig is om te volgen", aldus de 29-jarige.

Ik ben influencer is nu te zien op Videoland. 

Bron: De Telegraaf | Beeld: BSR

 

 

 


,