slogan

'Je was van ons, en dat blijf je'

Laurens van der Graaff was de favoriete docent Nederlands van veel studenten. Laurens en zijn vriendin Karlijn Keijzer kwamen om in de vliegtuigramp. Eén van zijn leerlingen, Lotte van den Berg, schreef namens alle leerlingen een prachtige in memoriam. Deze werd geplaatst op de website van het Parool.

''Laurens van der Graaff, een jonge man in de bloei van zijn leven. Hij ging 17 juli met zijn vriendin Karlijn Keijzer naar Bali. Een welverdiende vakantie. Als jong verliefd stel stapten zij het vliegtuig van vlucht MH17 in en hadden ze geen idee wat hun te wachten stond.

Sterrenstof

'Jongens! We gaan vandaag iets leuks doen.' Hij deelde met een glimlach, die hij overigens altijd had, de songtekst uit van 'Sterrenstof' van De Jeugd van Tegenwoordig. 'Briljant is dit! Dit is zo goed jongens!' Met veel passie stond hij de tekst voor te lezen: 'In de lucht als sterrenstof.' En: 'Diamonds on my neck bitch!' 

Laurens was altijd vrolijk en geïnteresseerd. Hij wist hoe hij zijn leerlingen aan het lezen kon krijgen en genoot van het geven van zijn lessen. Wij vonden Nederlands misschien wel de leukste les van de week. 105 minuten Nederlands? Bij zijn lessen was dat geen probleem.

'We missen je'

We missen je lieve Laurens. Het Geert Groote College Amsterdam, alle leerlingen, leraren, ouders en medewerkers zijn in diepe rouw, want we zijn je kwijt. Bedankt voor alles wat je ons hebt geleerd en meegegeven. We houden van je en zullen je nooit vergeten. Je was van ons en dat blijf je. 

Je zei dat jij het genoegen had ons les te geven. Laurens, wij hadden het genoegen jouw leerlingen te zijn''.

Op de website van de roeivereniging van Laurens en Karlijn, SkØll, bestaat de mogelijkheid om een bericht achter te laten in het condoleanceregister.

Lees de hele brief op het Parool

 

Bron: Parool, Beeld: SkØll


,