Je kookt je rijst al die tijd verkeerd

Er gaat niets boven een goed gekookte rijstmaaltijd. Het bereiden van rijst lijkt in eerste instantie dan ook niet...

Er gaat niets boven een goed gekookte rijstmaaltijd. Het bereiden van rijst lijkt in eerste instantie dan ook niet zo moeilijk en misschien heb je zelfs het idee dat je er een echte pro in bent. Toch vertelt Metro dat bijna iedereen het al die tijd al fout doet. Say what?!

Gezondheid

En dat blijkt niet het enige. De bereidingswijze zou namelijk ook nog eens invloed hebben op onze gezondheid en zou zelfs hart- en vaatziekten, diabetes en kanker kunnen veroorzaken. Volgens wetenschappers zou een heleboel rijst namelijk arseen bevatten, wat wordt veroorzaakt door industriële toxines en achtergebleven pesticiden. Erg gevaarlijk dus!

Bereidingswijze

Volgens hen is het dan ook van belang dat je je rijst in voldoende water kookt – dus eigenlijk het dubbele van wat je nu gebruikt – of je het ’s nachts in een laagje water laat staan, voordat je het gaat koken. Wil je dus verzekerd zijn dat er nauwelijks nog arseen in je rijstmaaltijd zit? Gebruik genoeg water of laat het eerst een nachtje staan.

Lees ook: De waarheid over rijstwafels

Bron: Metro UK Beeld: iStock

Laatste nieuws