slogan

Interview met vrouw die 'té knap is voor een relatie' gaat viral

Dawn Cousins is inmiddels al veertien jaar vrijgezel en naar eigen zeggen komt dat omdat ze er 'veel te goed uitziet om een goede man te vinden'. Via de media hoopt ze sympathie op te wekken voor haar situatie, maar ze bracht het tegenovergestelde teweeg.

'44, maar de looks van een twintiger'

De moeder van vier is 44 jaar oud, maar ziet er naar eigen zeggen uit als 'iemand van 22'. "Ik verzwijg mijn echte leeftijd en maak de mannen wijs dat ik 25 jaar ben. Dan krijg ik tenminste al die verbaasde reacties niet."

Haar geweldige looks zouden voor heel wat problemen zorgen. "Op werk krijg ik bijna niets gedaan omdat ik zo veel aandacht krijg. Als ik met mijn kinderen op stap ben, denken de mannen dat ik hun zus ben. Er zijn zelfs enkele leeftijdsgenoten van hen die mij zien zitten." 

"Mijn dochters hebben me verboden om nog met hen naar een discotheek te gaan, ik word daar haast levend opgegeten. Als er een jonge kerel op me afkwam, noemden ze me altijd snel ‘mama’. Zo wist die gast meteen waar hij aan toe was. Ach, ik vind die aandacht wel leuk. Maar ik zou nooit iets met een van hun vrienden beginnen, dat zou echt te gek voor woorden zijn. Meestal zijn die gasten ook nog te onvolwassen, ze hebben nog geen kinderen en willen alleen maar spelen."

Verkeerde types

"Soms wou ik dat ik er wat minder goed uitzag", vertelt de vrouw uit Londen in een interview met The Sun. "Dan zou ik tenminste het juiste type aantrekken: iemand waarmee ik mijn leven kan delen. Nu willen ze mij enkel voor mijn looks, niet voor mijn persoonlijkheid. Maar ja, veertigers hebben meestal een stevig buikje en dames van die leeftijd zitten vol rimpels. Dan speel ik toch in een andere categorie."

In 2003 had Dawn voor het laatst een relatie. "We zijn langzaam uit elkaar gegroeid. Ik dacht dat ik wel een nieuwe levenspartner zou vinden, maar intussen zijn we veertien jaar verder en zit er nog steeds geen schot in de zaak. Ik begin stilaan te panikeren."

Te goed voor een 'dikke, onaantrekkelijke veertiger'

Dawn heeft zich weleens aangemeld op datingsites voor 40-plussers, maar dat was geen succes. "Ik heb niet zo lang geleden afgesproken met een 48-jarige man, maar hij miste levensvreugde." Daarop besloot de vrouw al haar profielen weer te verwijderen. "Ik kan toch geen relatie beginnen met een dikke, onaantrekkelijke veertiger als ik er zelf nog zo jong en knap uitzie?"

De brunette overweegt een verhuizing naar Amerika om daar de ware te vinden. "Hier in Engeland loopt toch niets interessants rond. Ik wil trouwen met iemand van mijn niveau. Hij moet er ook jeugdig uitzien én sportief zijn. In een van die Amerikaanse staten moet de man van mijn dromen toch rondlopen? Ik moet gewoon beginnen met zoeken."

Viral

Het bijzondere interview met de moeder van vier ging binnen no time viral, maar leverde niet de reacties op waar Dawn op gehoopt had... "Zelfs mijn vrienden en familieleden vinden dat ik het hoog in mijn bol heb als ik zeg dat ik te heet ben voor ware liefde. Ik snap hun punt, maar het is toch niet mijn schuld dat ik nog zo goed in de markt lig?" 

Lees ook: Bewezen: Waarom knappe mensen vaak single zijn

Bron: The Sun, Beeld: Facebook, Istock