slogan

"Ik heb mijn haar al zes jaar niet gewassen"

Ieder mens is anders en zo is ook ieder haar anders. De één wast het dagelijks, de ander wekelijks. Toch vinden we het over het algemeen allemaal wel fris om een paar keer per week ons haar te wassen. Sarah Threeboom heeft haar haren nu al zes jaar niet gewassen. Wij vragen ons dan natuurlijk af, hoe kan dat? En waarom?

Onhandelbaar

"Toen ik een oude vriendin tegen het lijf liep, die ik me herinnerde met droog, pluizig en golvend haar en zag dat zij ineens een glanzende gladde coupe had, wist ik niet wat ik zag. Ze zag er geweldig uit! Ik vroeg haar naar haar geheim, ze vertelde dat ze was gestopt met haar haren wassen. Ik vond het wel vreemd, maar het bleef in m'n gedachten. Het idee om het een keer te proberen bleef. Uiteindelijk dacht ik: waarom niet, misschien werkt het voor mij ook wel!"

"Mijn haar was altijd heel erg dun en werd snel vet. Het was een gewoonte geworden om mijn haar elke dag te wassen. Na het wassen werd het vaak pluizig en statisch. Ik wist eigenlijk totaal niet wat ik ermee aan moest. Toen ik de uitdaging aan ging, vertelde die vriendin me dat ik wel rekening moest houden met vet haar en een geïrriteerde hoofdhuid. Nou ja, dat moest dan maar."

Dapper

"Toen ik voor 3 weken naar Thailand ging, durfde ik de uitdaging eindelijk aan. Mijn haar was heel erg vettig maar ik wist niet dat het in het begin zo heftig zou zijn. Ik had wel eens roos gehad, maar zulk vies haar als dat had ik nog nooit gezien. Ik schaamde me dood en probeerde constant mijn hoofd te bedekken. Toch hield ik vol."

In de war

"Eenmaal thuis voelde ik me nog viezer dan in Thailand. Ik maakte mijn haar wel dagelijks nat en waste mijn hoofdhuid gewoon met water en mijn handen. Als je stopt met shampoo gebruiken wordt je hoofd gek! Het is in de war. Ik voelde me vies bij mijn vriend, maar ik geloofde dat dit zou gaan werken."

'Mijn haar is vrij'

"Na zes weken werd mijn haar weer 'normaal'. Het was niet meer vet en er zat geen roos meer in. Mijn hoofdhuid was gestopt met het overmatig produceren van vet en het afvoeren van bacteriën. Ik begon na jaren van slechte haarproducten mijn eigen haarkleur te zien. Het was zijdezacht en helemaal pluis vrij. Over het algemeen ziet mijn haar er beter uit en voelt het veel gezonder. Plus, ik bespaar een hoop geld op shampoo en andere producten. Mijn haar is vrij, in elke zin van het woord."

Bekijk de foto van Sarah en haar coupe hier.

Lees ook: Laat je haar groeien met 3 tot 5 cm in één week

Bron: Marie Claire US Beeld: Sanoma, social media