slogan

Het jongste kind is volgens onderzoek het grappigst

Ongeacht of je de oudste of het jongste kind van de familie bent, je vindt jezelf altijd het grappigste, toch? Uit onderzoek van het Britse bureau YouGov blijkt dat we die titel toch echt moeten afgeven aan de jongsten onder ons. Oudere broers en zussen niet getreurd, de oudsten schijnen het meest succesvol te worden.

Verantwoordelijkheidsgevoel

Uit de resultaten kwam dat 46 procent van de jongsten zichzelf het grappigst vindt in vergelijking met 36 procent van de oudere broers en zussen. YouGov zegt dat een van de redenen hiervoor is dat de oudste kinderen veel meer een verantwoordelijkheidsgevoel met zich meedragen. 54 procent van de oudsten hebben last van dit gevoel, in tegenstelling tot de jongsten met 31 procent.

Carrière

Ondanks dat 47 procent van de jongsten zichzelf makkelijk in omgang vindt, als het op succes aankomt zijn de ouderen beter af.  Met 38 procent zullen zij het op carrièregebied beter doen dan de jongere zusjes en broertjes. Dit zou komen omdat de jongsten vaak de meeste aandacht krijgen waardoor de oudsten dingen vaak zelf moeten uitvogelen. Ieder nadeel heeft zijn voordeel!

Lees ook: Bewezen: Het tweede kind is het meest vervelend

Bron: Marie Claire, Beeld: iStock