slogan

Het eetdagboek van presentatrice Angelique Houtveen

Angelique Houtveen (31) presenteert op zaterdag en zondag de ochtendshow van 3FM (KRO-NCRV). Beïnvloedt een onregelmatig leven haar eetpatroon?

GEWICHT: 70 KILO
LENGTE: 1,70 M
MAAT: M

MAANDAG
Ik ontbijt om tien uur met soja & kokosyoghurt met gedroogd fruit. Ik drink groene thee, water en een groene juice met spinazie, appel, komkommer en limoen. Tijdens een lunchmeeting bestel ik wortelrisotto met geitenkaas en asperge, water, jasmijnthee en patat. Ik deel een frambozencheesecake en worteltaart. Ik ben laat thuis en bestel noodles met tahoe, broccoli, pinda’s, paksoi, sesamzaad en een surimisalade. ’s Avonds: drie glazen groene thee.

DINSDAG
Ik ontbijt met spelthavermoutpap met amandelmelk en gedroogd fruit. Verder weer groene juice, water en groene thee. Als lunch neem ik
een kaas-pijnboompitbroodje met krabsalade, een mandarijn, water, een kiwi-lime-smoothie en groene thee. Ik heb nog eten over van gisteren, dus dat staat op het menu. Toe: een mandarijn en twee koppen thee.

WOENSDAG
Ik ontbijt met spelthavermoutpap met amandelmelk en gedroogd fruit, water en groene thee. Bij 3FM eet ik snel een half bruin broodje met smeer- kaas. Erbij een flesje green ice tea en water. Door naar een fotoshoot. Ik heb trek, maar catering is er niet, dus het wordt een Twix en water. Thuis boek ik mijn reis naar LA en ik kom er om half tien achter dat ik nog niet heb gegeten. Ik haal gebakken rijst met sesamzaad, tahoe, groenten en pinda’s.

DONDERDAG
Ik ontbijt met dezelfde yoghurt als maandag, een mandarijntje, thee, water, een smoothie en drie blokjes kaas. Tussendoor een mini-Milky Way en ik lunch met een broodje krabsalade, avocado en tomaatjes. Ik ga uit eten met mijn vriendin Zarayda. We delen makreel met gember en venkel, avocadocrème met tuinkers en tortilla’s met gerookte mozzarella. Ik drink water, thee en een virgin mojito.

VRIJDAG
Ontbijt: havermoutpap met amandelmelk, groene thee en water. Onderweg naar Hilversum haal ik een tosti met kaas, jalapeñopeper en ui en verse jus. Later neem ik een appel, muntthee, water en warme chocomel. Zarayda en haar vriend nodigen me uit mee te eten: ramensoep met noodles, veel groenten en gebakken uitjes. ’s Avonds: groene thee, water.

ZATERDAG
Om kwart over vier gaat mijn wekker. Ik neem thee, een smoothie en havermoutpap. Na de show: een tosti met kaas, verse jus, drie koppen gember-limoenbladthee en chocoladecheesecake. Ik slaap een paar uurtjes en sta dan op om te koken: quinoa met garnalen, avocado, paprika, bosui, knoflook, courgette en een sausje. ’s Avonds eet ik op een verjaardag bananenchips en een handje zoute popcorn. Ik drink één glas prosecco en een glas Sprite.

ZONDAG
Ik sta iets later op, dus geen tijd voor ontbijt. Na de show eet ik twee droge rijstwafels en een groene appel. Thuis duik ik meteen mijn bed in. Als ik om drie uur wakker word, eet ik nog twee rijstwafels met kaas. Daarna ga ik eten bij mijn moeder. Onderweg haal ik een groene juice. Mijn moeder heeft notenrijst met tonijn en snijbonen gekookt. Toe: een stukje appelkruimeltaart, jasmijnthee en water.

Hoe gezond eet zij?

Voedingsdeskundige Ralph Moorman: “Als ik het eetpatroon en leven van Angelique deze week bekijk, valt me vooral op dat het erg onregelmatig is. In het weekend moet ze voor haar werk heel vroeg op, waardoor ze in de middag bijslaapt. Slecht slapen kan er voor zorgen dat ze overdag meer snaaineigingen heeft. Deze week valt dat eigenlijk wel mee. Verder zijn er veel afspraken op verschillende locaties en daar is natuurlijk niet altijd gezonde voeding aanwezig. Dit is echt een kwestie van plannen en niet ’s morgens de deur uit lopen zonder na te denken over voeding. Ik vind dat ze het best goed gedaan heeft deze week, gezien de omstandigheden.”

Reactie Angelique: “Mijn ritme is inderdaad vrij onregelmatig. Gelukkig kan ik meestal de neiging weerstaan om te snaaien. Het mag wat mij betreft nog iets gezonder, dus van tevoren nadenken wat en waar ik ga eten vind ik een goed idee.”