slogan

"Had ik maar.. onze relatie niet op de proef gesteld"

Iedere woensdag deelt een Grazia lezer(es) zijn of haar grootste regret...

Naam: Jackie (28) - Relatie: ja - Beroep: mondhygiëniste

Liefde gevonden

"Sander en ik zitten in een vriendengroep die veel leuke dingen met elkaar doet. Ik kwam er vier jaar geleden bij, door een collega. Omdat er tussen Sander en mij een vonk oversprong, hoorde ik al snel bij de vaste kern. We bezoeken festivals, gaan stappen, maar zitten ook bij elkaar om tv te kijken. Wie is de Mol bijvoorbeeld. Nóg beter: Temptation Island. Wat een seizoen was het afgelopen jaar! Iedereen ging de fout in, ongelofelijk. Wij smulden ervan. Wat een stelletje opgefokte en wraakzuchtige mafketels! Ik weet niet wie er op het idee kwam. Maar plotseling lag de uitdaging er voor mij en Sander, omdat wíj gaan trouwen in december. Zouden wij de verleiding weerstaan als we apart op vakantie gingen? Dit was het voorstel: ik mocht met wat meiden mee naar Ibiza. Zij zouden voor mij betalen. Vrienden van Sander boden hem hetzelfde aan, als hij aan zou sluiten bij hun geplande trip naar de Costa Brava, in dezelfde periode."

Vakantie

"De bedoeling was dat wij geen enkel contact zouden hebben. En dat de anderen ons gek zouden proberen te maken met foto’s die ze ons zouden sturen. Sander en ik moesten ontzettend lachen. Wat een stunt dat de anderen aanboden voor ons te betalen. Dat konden we niet afslaan, toch? En wij zouden ons hoofd toch wel koel houden. We vertrouwen elkaar door en door. Die avond gingen we vol wilde plannen naar huis. De volgende ochtend was Sander ontnuchterd. Hij zei: ‘Jackie, ik twijfel. Voor hen is het een lolletje, maar het gaat wel om ónze relatie.’ Had ik maar geluisterd. Maar het kriebelde al te veel. Ik was al een tijdje niet meer alleen met vriendinnen op vakantie geweest. We konden dit toch als ons vrijgezellenfeest zien? En hé: we vertrouwen elkaar toch? En natuurlijk zouden we gewoon stiekem met elkaar whatsappen! Dat laatste bleek niet mogelijk."

Uitdaging

"Na de douane eisten mijn vriendinnen mijn telefoon op. ‘Part of the game’, riepen ze. Toen werd ik al even misselijk. Het afscheid met Sander was lastig geweest. Die ochtend had ik nog lekker in zijn armen gelegen en dacht stilletjes: waar beginnen we aan? Maar eenmaal op Ibiza vergat ik dat snel. De sfeer, de zon, het strand, overal vrolijke mensen: het was er fantastisch! Die avond ging ik compleet uit mijn dak in de Pacha. Ik maakte me geen zorgen over de pics die mijn vriendinnen van me maakten. Ik deed toch niets verkeerds? Twee dagen heb ik genoten. Tot mijn vriendinnen me foto’s toonden van Sander, aan de Costa Brava. Hij stond tussen twee meiden met blote borsten in. Hij had zijn vingers om hun tepels. Het was alsof ik een stomp in mijn maag kreeg. Waarom deed hij dit, hij kon toch weten dat ik dit zag? Ik miste hem verschrikkelijk en snakte ernaar om hem te spreken. Ik belde zijn vrienden vanuit een winkel, maar die weigerden Sander te geven. ‘Hij zit zelf ook nee te schudden’, stookten ze; iets wat – waar of niet – vreselijk veel pijn deed."

Fout

"En toen ging het fout. We gingen stappen ’s avonds en iemand bood mij een pilletje aan. Ik voelde me zo rot dat ik dacht: kan mij het schelen. Om vervolgens de controle over mezelf te verliezen. Ja, ik heb gezoend met een jongen. Gênant erotisch staan dansen ook. Godzijdank hebben mijn vriendinnen me daarna mee naar het hotel gesleept; maar niet nadat ze de beelden richting Costa Brava hadden geappt. Zij waren ook van de wereld en vonden het in hun roes heel grappig. Ook zij hadden later spijt, gaven toe dat het hen er vooral om was gegaan de jongens af te troeven. Maar toen was het al gebeurd. Als ik achteraf de foto’s en filmpjes zie, word ik niet goed – ook Sander deden ze heel veel pijn. Gelukkig is hij verstandig geweest en nam hij geen wraak, maar zijn vakantie was bedorven."

Spijt

"Thuis hebben Sander en ik flink moeten praten om weer tot elkaar te komen. Die foto die ik had gezien, bleek gefotoshopt; wat een rotstreek van Sanders vrienden. Dat zien ze zelf ook; iedereen geeft toe dat het spelletje te ver is gegaan. Maar voor hen is het daarmee klaar; wij zitten nog met de ellende. Hoewel Sander me heeft vergeven, snapt dat ik het deed omdat ik van slag was, heeft onze relatie een deuk gekregen. We maken nog vaak ruzie en hij roept dan de hele tijd: ‘Had dan ook meteen naar mij geluisterd.’ Gelukkig zijn we nog steeds vastbesloten om met elkaar te trouwen. We houden ontzettend veel van elkaar. Maar ooit nog meedoen aan dit soort ‘geintjes’? Never. Je kunt wel denken dat je het in de hand hebt, maar dit soort experimenten is veel te gevaarlijk."


,