slogan

Had ik maar… Niet mijn homo-vriend verleid

Iedere woensdag deelt een Grazia lezer(es) zijn of haar grootste regret...

Naam: Miranda (27) Relatie: nee Beroep: financieel adviseur

Experimenteren

"Op de eerste dag van mijn studie schoof Edo naast me in de collegebank. We raakten in gesprek en het klikte meteen. Ik herinner me dat ik dacht: hij is hot! Maar toen we die middag samen een koffietje gingen drinken, vertelde Edo dat hij homo is. Oké, dacht ik, dan worden we gewoon vrienden. Maar we werden niet zomaar vrienden, we werden boezemvrienden. Waar Edo was, was ik, en andersom. En we vertelden elkaar alles. Hoewel ik altijd ben blijven zien hoe knap Edo is, voelde ik me al snel niet meer tot hem aangetrokken. Ik was daar niet mee bezig. Hij was een goede vriend, en klaar. Wel zeiden we vaak tegen elkaar dat als we op ons vijfendertigste nog geen kinderen zouden hebben, we ze samen zouden proberen te krijgen. ‘En dan gewoon op de ouderwetse manier,’ grapte Edo dan. 'Want ik moet ook eens weten hoe het met een vrouw is.' Dat vond ik altijd bijzonder: dat hij het nooit met een vrouw had geprobeerd. Ook niet uit nieuwsgierigheid. Zelf had ik een paar keer met een vrouw gezoend. Ik vond het apart dat Edo die behoefte helemaal niet had. Ik pestte hem daar soms mee, zei dat hij vast bang was. En dat hij er ongetwijfeld niets van zou bakken tussen de lakens."

Plannen

"Stomme grappen, die niets te betekenen hadden. Ik snap dan ook nog altijd niet wat mij bezielde die ene avond. Het was absoluut geen vooropgezet plan. Ik was uit geweest die avond, en had stevig gedronken. Toen ik naar huis fietste had ik nog zin in een afzakkertje. Edo’s huis ligt op mijn route en ik app’te of hij nog wakker was. Na zijn ‘yep’ ging ik naar hem toe. We trokken een fles wijn open en kletsten, zoals altijd. Er stond muziek op en bij een lekker nummer trok ik hem omhoog om te dansen. Dat begon lachend en ketend, maar opeens danste ik steeds zwoeler om hem heen. Ik had de hele avond al zin in sex gehad – en plotseling zag ik weer hoe sexy Edo was. Opeens, na al die jaren, voelde ik me waanzinnig tot hem aangetrokken. Ik begon hem uit te dagen. Zei dat het toch al te dol was dat hij geen ervaring had met vrouwen. Ik zou het hem wel leren. Gewoon, als vrienden onder elkaar. Lachen toch?"

Handtastelijk

"Ik kreeg hem niet zomaar zover. Maar met wat handtastelijkheden leek het toch te gaan lukken. Hij raakte duidelijk opgewonden. En toen lagen we opeens te zoenen. Edo bleek een natuurtalent. Bizar, ik kon absoluut niet merken dat dit nieuw was voor hem. We hadden een zalige nacht – en lieten het niet bij één keer. Drie flessen wijn, en uren later, vielen we in zijn bed in slaap. Naakt, tegen elkaar aan. De volgende ochtend werd ik in mijn eentje wakker. Ik hoorde Edo in de keuken. Daar trof ik hem, aangekleed, ongemakkelijk en gehaast. Hij moest weg, ik kwam er zelf wel uit, toch? Verbaasd zag ik hem vertrekken. Wat had hij nou? We hadden toch een topnacht gehad? Het deed me pijn dat hij drie lange dagen niets liet horen. Pas toen reageerde hij op mijn appjes."

Van slag

"Al chattend liet hij weten dat hij erg van slag was geweest. Die nacht zelf had hij in een roes gezeten. Maar achteraf voelde het helemaal niet goed. Hij vond het heel rot voor mij, maar eerlijk gezegd dacht hij met afschuw aan onze nacht terug. Hij walgde van zichzelf. Het was alsof ik een knal voor mijn kop kreeg. Ik had echt niet verwacht dat hij door mij plotseling hetero zou worden – maar afschuw? Walging? Vanwege sex met míj? Dat kwetste me enorm. Zeker omdat ik het juist fijn had gevonden. Eigenlijk nog fijner dan ik wilde. Ik voelde me zelfs een tikje verliefd. Daardoor kwamen zijn woorden nog harder aan."

Spanning

"We hebben nog geprobeerd het uit te praten. We waren immers al zolang vrienden. Dit moesten we toch kunnen oplossen? Maar de rare spanning tussen ons verdween niet. En de periode erna bleef ons contact geforceerd. Zó ontzettend jammer. Dat vonden we allebei, dat konden we wel uiten – alleen via de app, nooit mondeling – maar als we elkaar zagen voelde het niet meer zoals vroeger. Nu is onze vriendschap doodgebloed. Ik mis Edo ontzettend. Hij was mijn beste vriend met wie ik alles deelde. Ik wilde dat ik de tijd kon terugdraaien. Dan had ik hem nooit verleid."