slogan

Haarstylist trakteert daklozen op een knipbeurt

Mark Bustos is haarstylist in een chique salon in New York City. Maar dat betekent niet dat zijn klanten een dikke portemonnee hoeven te hebben. Soms, hoeven ze zelfs geen cent te bezitten.

Elke week heeft Mark vrij op zondag. En wat hij op zijn enige vrije dag doet, is hartverwarmend. Hij trekt door de straten van New York om daklozen een knipbeurt te geven. Op iedere hoek en in iedere straat benadert hij de minderbedeelden op dezelfde manier: "Ik wil vandaag iets aardigs voor je doen." Elke zondag knipt hij zo'n zes mensen, die vaak terug te zien zijn op zijn Instagram account.

Positieve energie

Het begon allemaal toen Mark in 2012 naar de Filippijnen vloog om familie te bezoeken. Hij huurde daar een stoel in een barbershop op om arme kinderen een nieuwe look te kunnen geven. "Dat gevoel was echt een beloning. Ik besloot die positieve energie terug naar NYC te brengen", vertelt hij. Tegenwoordig heeft ook zijn vriendin een rolletje in zijn business. Terwijl Mark aan het knippen is, vraag zij de daklozen wat ze zouden willen eten.

Bekijk een aantal van de foto's hieronder.

Beeld: Instagram


,