slogan

Grote ophef om Lidl-folder

De winkels liggen steeds vroeger vol met kerstspullen en ook de supermarktfolders puilen er nu al mee uit. Maar de kerstfolder van Lidl viel niet bij iedereen in de smaak.

Lees ook: OMG: Lidl verkoopt fluwelen meubels

Ophef

Klanten van Lidl krijgen elke week de Lidl-folder thuis in de brievenbus en deze week was het tijd voor de allereerste kerstfolder. Althans, dat is wat klanten hadden verwacht. Maar toen ze er doorheen bladerden, bleek het woord Kerst nergens te bekennen. Reden genoeg voor de echte Christmas lovers om hun ongenoegen op social media te uiten.

Luxe feest

In de folder wordt gesproken over 'luxe feest', 'feestpakketjes' en 'feestbrood' in plaats van 'kerst', 'kerstpakketjes' en 'kerstbrood'. Dit tot grote verbazing van Lidl-klanten die niet snappen waarom alles vervangen is door het woord 'feest'. Het ging zelfs zo ver, dat Forum voor Democratie in Breda hun woede liet blijken.

Niet iedereen snap de ophef. "Je zou je maar druk kunnen maken over het feit dat @LidlNederland het woord kerst heeft ‘vervangen’ voor feest..." luiden enkele tegenreacties.

Niks aan de hand

Wat blijkt? De supermarktketen heeft bewust het woord 'kerst' weggelaten in de folder, omdat het nou eenmaal nog niet zover is. Lidl reageert dan ook dat de echte Kerst-campagne uiteraard nog gewoon komt, maar wel pas na sinterklaas. "De komende twee maanden richten we ons met deze campagne op een aantal feestelijke momenten die wij in Nederland hebben, zoals Sint Maarten, Sinterklaas, Kerstmis en de jaarwisseling." Niks aan de hand dus! 

Bron: AD | Beeld: iStock

 

 


,