slogan

Grazia's Koningsdag-tips

Nog niks gepland voor Koningsdag 2017, maar wil je wel graag de deur uit? Grazia tipt de leukste to-do’s!

Festivals

538Koningsdag
Op 27 april neemt 538 ze het Chasséveld in Breda over voor hét Oranjefeest met de grootste artiesten, de 538 dj’s en jou en je vrienden! Meer info vind je hier.

Nassau festival
Nassau Festival strijkt neer op het monumentale Olympisch Gebied in Amsterdam. Onder andere STRAF_WERK, Reaktor en De Sluwe Vos zijn terug met hun eigenzinnige sound en hosten ieder een eigen stage. Meer info vind je hier.

SLAM!Koningsdag
Ga jij los tijdens SLAM! Koningsdag in Alkmaar? Een van de leukste oranje dance events van Nederland. Met de grootste dj’s van nu, het beste publiek en de hits van morgen. Meer info vind je hier.

Kingsland Groningen
Koningsdag is het moment voor de grootste editie van Kingsland Festival met de meest Koninklijke Line-up ooit. Ook in andere steden vindt het festival plaats. Meer info vind je hier.

Royal Dutch
Eindhoven kan zich opmaken voor een nieuw Koningsnacht én -dag festival. Het Stadhuisplein kleurt op 26 & 27 april volledig oranje tijdens Royal Dutch Eindhoven. Meer info vind je hier.

Vrijmarkten

Vondelpark
De bekendste vrijmarkt is natuurlijk die in het Vondelpark. Tijdens Koningsdag staat het hele park vol met kinderen die allemaal wat bij willen verdienen. Meer info vind je hier.

Oranje in het Groen
In Eindhoven wordt op Koningsdag in het Ton Smitspark van Genneperparken Oranje in het Groen georganiseerd met een vrijmarkt, allerlei sportactiviteiten en een terras met eten, drinken en muziek. Meer info vind je hier.

Utrechts spektakel
Ook in Utrecht wordt tijdens de vrijmarkt alles, maar dan ook echt alles, uit de kast gehaald om er een feestelijk spektakel van te maken. Meer info vind je hier.

Kindervrijmarkt Breda
Het Oranjecomité Breda organiseert ieder jaar de traditionele kindervrijmarkt in het Valkenbergpark. Voorafgaand aan de vrijmarkt is er op de Nederlandse Defensie Academie een bijzondere vlaggenparade. Meer info vind je hier.

Rotterdamse rollerdisco
In Rotterdam is er een vrijmarkt op het Deliplein. Maar dat is niet alles, op het plein is er de niet meer weg te denken Rollerdisco met swingende discomuziek. Meer info vind je hier.

Overig

Royal in the sky
In Tilburg kun je uniek dineren op 40 meter hoogte in een reuzenrad. Dit 2 uur durend diner bestaat uit 3 gangen en biedt je de kans om Tilburg op een geheel nieuwe wijze te ontdekken. Meer info vind je hier.