slogan

Foto! Zó ziet het 'Napalm meisje' er nu uit

De vrouw van de immens populaire foto genaamd Napalm Girl krijgt, na veertig jaar, eindelijk een behandeling die de pijn moet wegnemen en haar littekenweefsel vermindert.

Legendarisch

Kim Phuc werd in 1972 het symbool van de horror die zich tijdens de Vietnamoorlog afspeelde. Ze werd namelijk als meisje wereldberoemd werd door de foto waarop is te zien hoe ze poedelnaakt en schreeuwend wegrent na een napalm-aanval in Vietnam, tijdens de Vietnam Oorlog. Ruim veertig jaar later lijdt ze nog dagelijks pijn door het littekenweefsel, dat van haar linkerhand over haar arm naar haar nek loopt en een groot gedeelte van haar rug beslaat.  "Al die jaren dacht ik dat ik alleen in de hemel nog van de wonden en pijn kon afkomen, maar dankzij deze behandeling lijkt de hemel op aarde te zijn neergedaald", vertelt Phuc tegen The Huffington Post.

Te heet

De fotojournalist Nick Ut legde het meisje vast, nadat het Zuid-Vietnamese leger per ongeluk het dorp Trang Bang had gebombardeerd. "Te heet, te heet!'', schreeuwde het meisje volgens hem. Napalm blijft aan de huid plakken, dus ze kon niet van de brandende pijn wegrennen. Ruim een derde van haar lichaam zat vol brandwonden en het littekenweefsel dat voor de huid in de plaats kwam is bijna vier keer zo dik als normale huid. Dankzij een reeks laserbehandelingen in het Miami Dermatology and Laser Institute zal de huid op haar schouders en rug versoepelen. Het littekenweefsel wordt zachter en de constante pijn zal afnemen. Bekijk HIER de rest van de foto's.

Lees ook: Tattoo-artiest verbergt brandwonden

 Beeld: Twitter, Bron: Daily Mail