slogan

Fajah Lourens: 'De drang om heel dun te willen zijn is weg'

Het lijkt alsof de echte fitgirl hype voorbij is en steeds meer vrouwen voor een gezond lijf gaan, in plaats van alleen maar zo snel mogelijk afvallen. Dat merkt Fajah Lourens ook.

Bewuster

"Vrouwen zijn veel bewuster, ze luisteren naar hun gut feeling en denken: wat is goed voor mijn lijf? Ze gaan niet meer voor het korte resultaat, maar voor de lange termijn en verdiepen zich echt in producten. Die drang om heel dun te willen zijn of abs te willen hebben, is een beetje weg. Ze willen nu graag een fit gevoel hebben, en gewoon lekker in hun vel zitten", aldus Fajah.

Fajah herkent het. "Ik zit wel lekkerder in mijn vel als ik fitter ben, maar het beheerst niet meer mijn geluk, zoals het dat vroeger wel deed. Ik ben als mens nu gelukkiger dan vroeger toen ik altijd maar calorieën telde en alles perfect moest zijn aan mijn lijf. Ik heb geaccepteerd dat ik cellulite heb, maar dat wil niet zeggen dat ik er trots mee over het strand ga paraderen. Wanneer ik kijk naar iemand als Jennifer Lopez, die vijftig is en keihard traint, denk ik: zo wil ik óók oud worden."

Killerbody

Daar speelt ze met haar bedrijf Mykillerbodymotivation op in. "In principe groeit mijn bedrijf met mij mee. Alle veranderingen die ik meemaak, daar deel ik informatie over. Nu is dat bijvoorbeeld veel over vegan eiwitten, omdat ik gestopt bent met vlees eten. Ik ben veel bezig met spiritualiteit, zelfliefde en motivatie en daarin neem ik andere mensen ook weer mee", vertelt ze.

"Een killerbody is voor mij niet het perfecte lijf, het is een gezond lichaam dat je nodig hebt om oud te worden. Voor iedereen ziet een killerbody er weer anders uit, maar voor iedereen geldt hetzelfde: dat lijf moet je goed onderhouden door te sporten, de juiste brandstof tot je te nemen en liefdevolle dingen tegen jezelf te zeggen."

De hele maand januari kun je profiteren van de 'Feelgood Fitness met Grazia x Fajah' challenge. Vier weken lang deelt Fajah elke week een voedingsschema en exclusieve trainingsvideo's hier op Grazia.nl. Ze sluit de maand af met een live workshop. In onze speciale Facebook-groep -die vind je HIER- vind je motivatietips en gelijkgestemden, zodat je het jaar fit & fabulous kunt beginnen. Doe je mee? 


,