slogan

Dít gebeurt er echt met de achtergelaten hotelzeepjes

Als we nog plek over hebben in de koffer tussen alle ingeslagen kleding op vakantie nemen we ook graag nog de luxe zeepjes en shampoos mee naar huis. Maar laten we eerlijk zijn, we gebruiken ze bijna nooit. Voortaan moeten we ze toch maar laten liggen, want steeds minder hotels gooien de zeepjes weg en doen er juist iets goed mee. 

Derdewereldlanden

Het excuus: “Ach, laat ik die zeepjes maar meenemen, anders belanden ze toch in de prullenbak,” gaat niet langer meer op. De hotelzeepjes worden namelijk steeds minder vaak weggegooid.

De organisatie Clean the World verzamelt de zeepjes om ze vervolgens om te smelten tot nieuwe exemplaren. De nieuwe zeepjes worden uitgedeeld aan mensen in derdewereldlanden waar het slecht te stellen is met de hygiëne. 

Lees ook: Zo maak jij je beauty blender binnen één minuut schoon

Hoge nood 

Omdat veel mensen geen zeep hebben, begon Clean the World met het inzamelen van hotelzeepjes. Met dit initiatief hopen ze het verspreiden van bacteriën en virussen tegen te gaan, zodat er jaarlijks minder mensen overlijden aan de gevolgen van een slechte hygiëne. 

Helaas belanden er alleen al in de Verenigde Staten jaarlijks twee miljoen zeepjes in de prullenbak. Laten we hopen dat dit aantal snel terug gedrongen wordt!

Bron: Beau Monde Beeld: YouTube


,