slogan

7 dingen die je herkent als je lang in het buitenland hebt gezeten

Misschien heb je een wereldreis gemaakt, in het buitenland gestudeerd of gewerkt. Als je lange tijd abroad zit verandert er natuurlijk veel in je leven. Onderstaande zeven dingen zul je dan ook vast herkennen!

Herkenbaar 

1. De taal

Nu je lang weg bent geweest, heb je natuurlijk veel Engels of misschien wel een lokale taal gesproken. Het duurde in het buitenland al even om te switchen van Nederlands naar iets anders, maar hier ben je uiteindelijk aan gewend geraakt. Nu je terug bent, moet je weer helemaal terug switchen. Soms maak je zinnen met woorden uit drie talen door elkaar, oeps… Even wennen dus.

Lees ook: 7 herkenbare dingen die iedereen die wel eens langer op reis is meemaakte 

2. Eten

Je broodje hagelslag aan de ontbijttafel, een stroopwafel bij de koffie en de dropjes die standaard in je tas zitten, daar moest je voor lange tijd even afscheid van nemen. Maar nu je weer terug bent in ons kikkerlandje, kun je je ein-de-lijk weer helemaal volproppen met Hollandse snacks. Want wát heb je naar die frikandel speciaal verlangd terwijl je in het buitenland zat.

3. Watch your language

In het buitenland kon je, in het Nederlands, alles zeggen wat je maar wilde, heerlijk! Maar nu is dat wel anders. Als je in de supermarkt staat en de rij schiet niet op, kun je niet meer zomaar mompelen dat het er wel héél langzaam aan toe gaat. Dat wordt even opletten dus. 

4. Het weer

Nederland staat niet bekend om het lekkere weer. Ben je naar een zonnige bestemming geweest, dan is dit misschien wel het grootste ding waar je weer aan moet wennen. Drie truien aan en het nog koud hebben, de hele dag kippenvel hebben en maar verlangen naar dat zonnetje, pff… Doei palmbomen, zon, zee en strand, welkom in de regen en de kou!

5. Je hebt veel geleerd

Naast dat je misschien gewerkt of gestudeerd hebt, leer je nog veel meer van het leven in het buitenland zelf. Je bent natuurlijk Nederland gewend, maar nu weet je ook hoe het leven in een ander land in elkaar steekt. Je leert dus super veel over een andere cultuur.

6. Mensen om je heen

Je bent natuurlijk langere tijd opgetrokken met mensen die je nog nooit had ontmoet. Je leert super veel mensen kennen en maakt vrienden voor het leven. In het buitenland zag je elkaar elke dag en nu zie je ze misschien wel nooit meer. Je mist ze hartstikke erg en het is natuurlijk weer even wennen. Wél fijn om natuurlijk je familie en Nederlandse vrienden weer om je heen te hebben.

7. Tweede thuis

Omdat je hier een lange tijd gewoond hebt, zal deze plek voor altijd je tweede thuis zijn. Je kent de leukste hotspots, de locals en de beste restaurantjes. En hoe leuk is het om weer een keer terug te komen? Je hebt altijd een plek om op vakantie te gaan want je weet precies welke leuke dingen er op deze plek te doen zijn. Kan je mooi voor tourguide spelen!

Beeld: BSR


,