slogan

Deze vrouw gaf haar geadopteerde zoontje weer terug

Carrièretijger Claire Patterson voelde haar biologische klok tikken toen ze midden 30 was. Mr. Right kon ze maar niet vinden, maar de wens voor kinderen werd steeds groter.

Claire besloot daarom voor het alleenstaand ouderschap te gaan. Na het doorlopen van het proces kreeg ze een filmpje te zien van een klein jongetje en was het liefde op het eerste gezicht. "Toen hij begon te lachen op het filmpje wist ik het meteen, dit wordt mijn zoon."

Kerngezonde baby

Volgens het dossier was het kleine jongetje kerngezond. "Omdat ik voor het alleenstaand ouderschap ging en dit moet combineren met mijn carrière, beschikte ik niet over de faciliteiten om een gehandicapt kindje in huis te nemen." Wel was Claire op de hoogte van het feit dat haar adoptie-zoontje een lichte ontwikkelingsachterstand had.

De aparte vorm van zijn hoofdje was Claire al meteen opgevallen, maar hier heeft ze verder niet bij stilgestaan. Ook begon het haar op te vallen dat hij zich niet echt bewoog. "Rollen, praten of kruipen deed hij allemaal niet. Iets wat andere peuters in die fase wel allemaal kunnen." Toch zette Claire door: ze nam hem mee naar spraakles en leerde hem lopen.

36 aanvallen per dag

Na een bezoek aan haar ouders begon de ellende. Op de terugweg kreeg haar zoontje zijn eerste aanval. Zittend op de achterbank begon hij wild te schokken. Later zou blijken dat haar zoontje een flinke hersenbeschadiging had. Het arme jongetje kreeg gemiddeld zo'n 36 aanvallen per dag. In overleg met haar maatschappelijk werkers besloot ze dat ze niet meer in staat was om thuis voor het kindje te zorgen. "Een hartverscheurende beslissing, want ik hield van hem met heel mijn hart. Ik kon hem niets meer bieden, want ik was helemaal kapot."

"Soms werkt een adoptie gewoon niet, of het nou bij babies of tieners is. Het kan elke ouder overkomen." Het jongetje verblijft inmiddels in een verzorgingstehuis waar hij continu aandacht krijgt en Claire is een tweede adoptieprocedure gestart.

Lees ook: Levenloze baby krijgt na 8 minuten een hartslag

Bron: DailyMail, beeld: Claire Patterson


,