slogan

Deze drie dingen moet je voor het sporten eten om meer vet te verbranden

Van bepaalde oefeningen tot het beste moment om te gaan sporten; er zijn allerlei manieren die jou op de juiste weg naar een killer body helpen. Maar wist je dat er ook drie snacks zijn die de vetverbranding stimuleren? Yes to that

Vetverbranders

Snacks die helpen om vet te verbranden? Ja, ze bestaan! Uit onderzoek van de Universiteit van Surrey blijkt dat je wel 22% meer vet kunt verbranden als je een koolhydraatrijk hapje voor het sporten neemt. Dat komt omdat koolhydraten de belangrijkste energieleveranciers tijdens een workout zijn, mits je ze uit voedingsmiddelen haalt die geen suikerpiek veroorzaken. Let wel op, het moet om een kleine snack gaan en voor de 90 minuten erna is het de bedoeling dat je niks eet. Over welke snacks deze onderzoekers het hebben? We zetten ze even op een rijtje. Komen ze:

1. Muesli
Deze ontbijtgranen zouden twee keer zoveel vet verbanden wanneer je ze eet voordat jij aan jouw morning workout begint.  

2. Linzen
Als je van plan bent om te gaan fietsen, dan doe je er goed aan om vooraf linzen te eten. Deze peulvruchtsoort zorgt ervoor dat jouw uithoudingsverhogen met 20 minuten verhoogd wordt.

3. Bran Flakes
Tijd om de Bran Flakes van Kellogg’s in huis te halen. Dankzij deze zemelenvlokken kan jij acht minuten uithoudingsvermogen bij jouw hardloopsessie optellen.  

Lees ook: Wat is beter: buiten hardlopen of rennen op de loopband?

Bron: Women's Health, Beeld: iStock


,