slogan

Deze bizarre challenge gaat momenteel viral

Om de zoveel tijd gaat er weer een bijzonder challenge viraal op het internet. Dit keer gaat het om een variant die voor een vrouw zeer makkelijk uit te voeren is, maar voor mannen bijna onmogelijk...

Stoelchallenge

Het gaat om de zogenaamde chair challenge. Hoe werkt het? Ga de lengte van twee voetstappen van een muur staan, buig vervolgens voorover en leun met je hoofd tegen de muur. Pak dan een stoel en schuif die onder je. Til deze op en druk de stoel vervolgens tegen je borst. En dan komt het moeilijkste gedeelte, want nu moet je namelijk inclusief stoel rechtop gaan staan.

Lees ook: Verlovingsring gaat viral en niet omdat hij zo mooi is...

Succes

Maar waarom kunnen vrouwen de challenge wel en mannen niet? "Mannen hebben langere voeten dan vrouwen en zullen dus op grotere afstand van de muur staan. Daardoor val je als man in die houding als het ware voorover en wordt opstaan lastig. Omdat vrouwen dus dichter bij de muur staan, komen ze makkelijker overeind", aldus Brian Ford, professor aan de Britse Cambridge Universiteit.

Heb jij grote voeten, maar ben je een vrouw? Grote kans dat het je niet lukt. Ben je een man met kleine voeten? Zeker even proberen, want wellicht lukt deze challenge jou wel gewoon. Succes!

Bron: AD | Beeld: 13 reasons why, Twitter


,