slogan

De IKEA-catalogus is niet wat het lijkt

Zodra die dikke IKEA-catalogus weer op de deurmat ploft, is je dag weer gemaakt. Altijd heerlijk om even uitgebreid op de bank het dikke boek door te bladeren en weg te zwijmelen bij de leuk ingerichte kamers. Maar wist je dat de catalogus niet is wat het lijkt? 

Nepper dan nep

Wat blijkt? Maar liefst 75% van die dromerige woonkamers en keukens is nep. Denk maar niet dat de kamers door een stylist zijn ingericht en vervolgens mooi gefotografeerd zijn.

In een interview met CGSociety onthult Martin Enthed, IT Manager van IKEA, namelijk dat 75% van de woningen gephotoshopt is. Het IKEA-team heeft jarenlang getraind in 3D-werk, waardoor het net echt lijkt. 

Lees ook: Shocking! Zo ziet de beroemde IKEA tafel er van binnen uit

But why?

De belangrijkste reden voor IKEA om dit te doen, is het milieu. Om ervoor te zorgen dat de catalogus in verschillende landen aanslaat, moeten de woonsituaties ook aan de culturen en landen aangepast worden.

Zo hebben ze bijvoorbeeld een heel andere stijl keuken in Japan dan in Duitsland. Om te voorkomen dat ze een complete keuken of woonkamer overal naartoe moeten verschepen en vervolgens nog aan moeten passen, worden ze met de computer gemaakt. 

Bron: Bustle.com, Beeld: iStock


,