slogan

Crashdieet in 10 minuten? Zo bedriegend kan een selfie zijn!

Een jaar geleden ging de selfie van de Australische fitnessinstructrice Mel V viral. Op de zogenaamde before and after foto leek het alsof zij een indrukwekkende transformatie had ondergaan.

Misleidend

Maar niets was minder waar! Ze nam de voor- en na foto op hetzelfde moment, maar door het aannemen van een andere pose leek ze veel slanker en strakker. Van een pondje meer naar ’hallo bikinilijf!’ in tien minuten. Zo doe je dat:

Stappenplan

1. Kies voor zwart ondergoed, dat net een maatje te groot is. 2. Smeer zelfbruiner op je lijf. 3. Gooi je haren los, in plaats van in een knotje of staart. 4. Maak jezelf breed door je schouders naar achter te houden en je buik in te trekken. 5. Plaats je voeten een beetje uit elkaar en kantel je heupen naar voren. 6. Plaats een arm in je heup en hou met de andere hand je smartphone omhoog. 7. Sta ieder verder van de spiegel af. 8. Lach! En je after foto is klaar!

Boodschap

De Australische Mel wilde met haar tranformatie-selfie de boodschap overbrengen dat je niet moet geloven wat je ziet in de bladen of op Instagram. Niet alles is wat het lijkt. ”Je krijgt namelijk nooit de tientallen foto's te zien die helemaal niet zo flatterend waren”, aldus Mel V. Bekijk ook de ’transformaties’ van andere vrouwen:

Beeld: Instagram


,