slogan

Bronnen klappen uit de school over gedrag Michael P. na verdwijning Anne Faber

Het is inmiddels alweer een maand geleden dat Anne Faber in Zeewolde na twee weken werd teruggevonden, om het leven gebracht. Al snel werd hoofdverdachte Michael P, die destijds in de psychiatrische kliniek Altrecht Aventurijn in Den Dolder verbleef, aangehouden voor de moord en later ook voor verkrachting op de 25-jarige. Hoewel er nog steeds enorm veel onduidelijkheid heerst, klappen bronnen nu wel uit de school over zijn gedrag na Anne's verdwijning.

Drugs

Meerdere bronnen melden dat de 27-jarige zich vlak na de verdwijning van Anne vergreep aan ritalin pillen en deze stuk sloeg tot het vermalen poeder was. Vervolgens snoof hij de witte poeder op en gebruikte hij naar verluidt ook cocaïne, waardoor hij zich nog vreemder begon te gedragen. 

"Niet veel later zagen we hem met een mes door de tuin rennen, omdat hij de ninja's die hij zag iets wilde aandoen." De bronnen die nu uit de school klappen zijn dan ook flink geschrokken. "Hij kon totaal niet met zijn vrijheden omgaan en gebruikte veel drugs. Dat is daar makkelijk te verkrijgen."

Vrijheid

En dat hij veel vrijheid kreeg, blijkt wel uit zijn leven in de kliniek. Niet alleen bezwangerde hij een andere cliënt, ook zou hij er een relatie op nahouden met een medewerker.

Ook vertellen bronnen dat hij regelmatig andere cliënten meenam tijdens zijn uitjes buiten de kliniek. "Regelmatig nam hij cliënten mee achter op zijn scooter om bij de Soesterduinen te gaan chillen."

Onderzoek

Voorlopig wordt er nog volop onderzoek gedaan naar de zaak en luidt er nog altijd de vraag hoe dit ooit heeft kunnen gebeuren. Wel heeft Michael P. er inmiddels mee ingestemd om zich te laten onderzoeken tijdens een persoonlijkheidsonderzoek in het Pieter Baan Centrum.

Lees ook: Laura werd op haar zestiende verkracht en deed haar verhaal bij RTL Late Night

Bron: Lindanieuws Beeld: ANP