slogan

Bizar! Meisje wordt geweigerd op vlucht om outfit

Het zal je maar gebeuren: geweigerd worden om het vliegtuig in te gaan vanwege je kleding. Het overkwam de 21-jarige Emily O'Connor die een hoog detailleerde oranje broek met een een kort zwart topje droeg. En dat pikte ze niet!

Geweigerd

Toen Emily het vliegtuig in wilde stappen, kreeg ze een bizarre boodschap van het vliegtuigpersoneel. "Of je trekt nu meer kleren aan, of je gaat het vliegtuig uit." Ze vloog van het Engelse Birmingham naar het Canarische eiland Tenerife en wilde in luchtige kleding vliegen. Zonder problemen kwam ze langs de douane, maar bij het vliegtuig ging het mis. 

"Ik had net een paar stappen in het vliegtuig gezet toen het personeel me aansprak", vertelt ze tegen de krant The Independent. Het personeel vond dat Emily niet op de juiste manier geleed was. "U voldoet niet aan onze kledingcode." In een boekje dat ze in haar handen gedrukt kreeg, stond: 'Klanten die ongeschikte kledij dragen - inclusief kleren met aanstootgevende uitspraken of afbeeldingen - mogen niet meereizen, tenzij de kleding wordt vervangen.'

Lees ook: Hierom moet je je boarding pass laten zien tijdens het shoppen op luchthavens

Man in tanktop

Emily pikte dit niet en vroeg aan de medepassagiers: "Sorry, maar beledig ik iemand? Als dat zo is, trek ik met alle plezier meer kleren aan." Maar niemand reageerde. Het personeel greep in op dat moment en vroeg waar haar koffer was. Ze voelde zich enorm aangevallen en begon te trillen. "Er was een man aan boord met een korte broek en een tanktop. Bij hem zag je nog veel meer dan bij mij."

Uiteindelijk trok ze een vest aan en mocht als nog mee met de vlucht. Een week later droeg ze precies dezelfde outfit aan voor de terugvlucht en maakte niemand er een probleem van. "Het voelde echt seksistisch."

De plank misgeslagen

Het incident zette ze op Twitter, waarop een woordvoerder van de vliegtuigmaatschappij inmiddels heeft gereageerd. "Het spijt ons dat we haar boos hebben gemaakt. Het is duidelijk dat we dit beter hadden kunnen aanpakken. Onze bemanning heeft de moeilijke taak om telkens te oordelen of iets door de beugel kan of niet. Daarbij slaan ze soms de plank mis."

Bron: RTL Beeld: Twitter, iStock