Bettina kookt… met een topchef

Omdat Samsung een nieuwe Chef Collection op de markt brengt met – het mag gezegd worden – fraaie keukenapparaten, mag ik...

Omdat Samsung een nieuwe Chef Collection op de markt brengt met – het mag gezegd worden – fraaie keukenapparaten, mag ik in Parijs koken met topchef Eric Trochon.

Eric is lid van Samsungs Club des Chefs, die het Zuid-Koreaanse bedrijf inspireren om het design van de keukenapparaten zo te maken dat je thuis ook van ‘een culinaire ervaring’ kunt genieten. Maar eerst gaan we (het reisgezelschap is een bonte mix van redacteuren/bloggers) met chef Eric Trochon naar de markt om inkopen te doen: prachtige verse vis en zoet ruikende aardbeien.

In de keuken maken we eerst kaassoesjes en als die in de oven staan is er nog voldoende deeg over om even te freestylen. We zien Eiffeltorens, sterren en initialen verschijnen. Dan een Aziatische salade met koriander, rabarber, groene chilipeper, bosui en grapefruit met een citrusdressing, waarin de vis ‘gaart’ – ceviche dus. Dankzij de hulp van de chef zien alle gerechten eruit om door een ringetje te halen. En alles is superlekker!

Meer info over de Samsung Chef Collection: www.samsung.com. En omdat foto’s meer zeggen dan duizend woorden, kun je me hieronder aan het ‘werk’ zien. Just another day at the office…

 

Laatste nieuws