slogan

Als je dit hoort, knip je je festivalbandje voortaan meteen af!

Helaas moeten de crop tops, shorts en boho-kimono's de kast weer in, want het festivalseizoen is voorbij. Alle festivalbandjes bewaard? Leuk hoor al die kleurtjes en toffe printjes om de pols, maar je kunt ze beter meteen afknippen. 

Kleurrijk festivalbandje

Coachella, Amsterdam Open Air of Mystic Garden, waar ben jij geweest? Elke keer wanneer je het terrein op stapt, was je weer voorzien van een kleurrijk festivalbandje. Leuk voor de dag zelf, maar daarna écht niet meer. Het schijnt namelijk dat er duizenden bacteriën in zo'n bandje zitten. Hierdoor kun je ziek worden en infecties oplopen.

Aandenken

Wetenschappers pleiten ervoor dat festivalbandjes na het evenement meteen worden afgeknipt. Sommigen bewaren ze op hun kamer als aandenken aan het leuke feestje, anderen laten ze gewoon twee jaar lang om hun arm. 

Infecties

Wat blijkt: een bandje dat twee jaar oud is, bevat ongeveer 9.000 micrococci en 2.000 stafylokokken. Ehm wat? Dat laatste kan infecties veroorzaken als ze bij wondjes in de buurt komen. Ook kun je er voedselvergifiting van krijgen wanneer je het onbewust binnenkrijgt. 

Mensen die in de zorg of horeca werken, moeten de bandjes volgens de wetenschappers al helemaal af doen. Zij kunnen de bacteriën overdragen op andere mensen. We weten genoeg. Die bandjes knippen we voortaan meteen af!

Lees ook: 6 Types die je op elk festival tegenkomt