slogan

Alles wat je moet weten over de nieuwe iPhone

Het is nu bijna een week geleden dat er twee nieuwe iPhones gelanceerd werden door Apple: de iPhone XS en de XS Max. Dit is wat je moet weten voordat je diep in de buidel tast.

Verschil

Voordat alle fun facts aan bod komen, eerste even de basis informatie. Vorig jaar kwam de iPhone X (aka iPhone 10) uit. Deze telefoon werd gelanceerd omdat Apple al 10 jaar iPhones maakt. Geen zwarte of witte randen meer, maar een volledig beeldscherm. De iPhone XS en iPhone XS Max zijn een vervolg van de iPhone X.

Lees ook: Apple doet schokkende onthulling over batterij iPhone

Verbetering

De nieuwe telefoons hebben nog altijd 3D-Touch, gezichtscanner en Face ID, net als de iPhone X. Ook de grootte van de telefoon is niet veranderd. De verandering zit hem in de duur van de batterij en de snelheid van de telefoon. De accu van de iPhone XS gaat een half uur langer mee en de accu van de iPhone XS Max anderhalf uur. 

Fun facts

  • De nieuwe iPhones zijn waterbestendig. Apple laat weten dat je telefoon maar liefst een half uur in het water kan.
  • De telefoon heeft een betere stereo-weergave, waardoor het geluid voller is en zich beter over een ruimte verspreidt. Nu kunnen niet alleen je buren meeluisteren, maar ook de overburen. 
  • Je kunt de telefoon draadloos opladen en doordat de achterkant van glas is, gaat dat een stuk sneller. Ook de krasbestendigheid is verbeterd doordat het meest duurzame glas is gebruikt voor de telefoons.
  • Het kan natuurlijk ook niet anders dan dat Apple de nieuwste innovaties heeft toegepast wat betreft de camera. De kwaliteit van de foto's is nog dynamischer en intenser. Slimme HDR zorgt voor een gedetailleerder contrast tussen licht en schaduw. Instagramwaardige foto's, here we come!

Al menig blogger heeft geschreven over de nieuwste iPhones en er zijn tientallen reviews te lezen, waaronder op NU.nl. Ben je overtuigd? Vergeet dan geen iPhone Xs hoesje, want het blijft een breekbaar ding. Gelukkig is er al een groot aanbod aan toffe hoesjes voor de nieuwste modellen. Die vind je hier.

Bron: Dutchcowboys, Stuff.tv, Glamour Beeld: iStock