slogan

Zo ging het er echt aan toe bij America's Next Top Model

Vroeger keken we het allemaal: America's Next Top Model. Ook aan de Nederlandse versie zijn we verslingerd. Alle winnaressen werd een modellencontract, een magazine cover en prijzengeld beloofd. Toch gingen niet alle dames door in het modellenvak. Adrienne Curry ging er als allereerste met de winst vandoor, maar ook zij heeft het modellenwerk op een lager pitje gezet. Mede door Tyra Banks, waar ze niet erg over te spreken is. 

Valse beloftes

"Tyra heeft ons echt niet zo erg geholpen als iedereen dacht en de show heeft verder ook geen geld in ons gestoken. Ik vertrouwde Tyra, maar er zijn allemaal valse beloftes gedaan en we zijn flink genept", vertelt ze aan InTouch Weekly. "We werden verteld dat we als winnaar meteen miljonair zouden zijn en dat onze gezichten overal te zien zouden zijn in Revlon campagnes, maar we hebben niet eens betaald gekregen voor het werk dat we hebben gedaan."

Lees ook:  America's Next Top Model gaat veranderen

America’s Next Top Prison

Oud-deelneemster Angelea Preston, die meedeed tijdens het veertiende seizoen van het programma, noemt ANTM ook wel een 'Top Model Prison'. Zo vertelde ze aan Daily Mail dat je er vooral heel erg wordt uitgebuit en dat het heel zwaar is. Daarnaast zijn er nog een aantal andere merkwaardige dingen die zich voordoen in het programma. Zo zouden de modellen te lang achter elkaar gefilmd worden, zonder eten of drinken, waardoor modellen gestrest raken en soms zelfs flauwvallen.

Roasted

Tiffany Richardson, een andere deelneemster, vertelde eerder al in een interview dat het moment waar ze voor de jury moeten komen vaak úren duurt. En als je dan aan de beurt was, werd je volgens haar helemaal afgemaakt. "Een voor een werden we apart genomen voor zo'n 15 tot 20 minuten om vervolgens beledigd te worden." 

Beeld: iStock