slogan

5 tips om wakker te worden met perfect haar

Je kent het wel: het is warm, je woelt de hele nacht heen en weer in je bed en als resultaat staat je haar de volgende ochtend alle kanten op. Behalve als je bent gezegend met magische lokken, ben je wel even bezig om alles weer in model te krijgen. Tenzij je deze 5 handige tips volgt...

1. Leave-in conditioner Wakker worden met een pluizige coupe, is niet altijd even goed voor je ochtendhumeur. Wil je 's ochtends niet voor verassingen komen te staan, smeer dan de avond van tevoren een klein beetje leave-in conditioner in je vochtige lokken. Vooral in de haarpunten.  Wikkel je haren daarna in een handdoek of los knotje om glanzend wakker te worden.

2. Zijden kussensloop Word jij regelmatig wakker met een vogelnest op je hoofd? Dat is een zijden kussensloop de perfecte oplossing. De gladde textuur ervoor zorgt dat je haar minder snel in de klit raakt.

3. Los knotje Draai voordat je gaat slapen je haren in een los knotje. Het resultaat de volgende ochtend in een prachtige bos volume zonder klitten. Let op: rol wel een mooi knotje en niet te strak. Anders loop je kans op een coupe vol met kreukels.

4. Lekker vettig Er zit heel veel waarheid achter oma's tip om je lokken in te smeren met cocosolie of amandelolie. Het maakt je haar namelijk sterker, gezonder en bevordert de groei. Smeer voor het slapen een beetje olie in je haar (niet teveel, anders kun je het de volgende ochtend weer wassen) en word wakker met prachtig haar.

5. Vlechten Vergeet die slappe en futloze haren als je wakker wordt. Door vochtig haar te vlechten krijg je een mooie beach-look. Je kunt zelf bepalen hoeveel golven je creëert door je vlecht losser of strakker te vlechten.

 

Beeld: Sanoma beeldbank


,