slogan

4 Manieren waarop yoghurt je mooier maakt

De meningen over yoghurt zijn verdeeld. De één ziet het als een bron van calcium en eiwitten, de ander gaat zuivel liever uit de weg. Maar één ding dat wel zeker is, is dat yoghurt goed is voor je huid. Je kunt het op je gezicht smeren, of zelfs in haar voor een beauty boost.

Lees hieronder de vier verassende manieren manieren waarop yoghurt je mooier kan maken.

1. Voor mooie handen: Maak een fijn handenbandje door een eetlepel honing bij een kopje yoghurt en wat water te voegen. De honing zorgt ervoor dat je handen lekker zacht en gehydrateert blijven.

 

2. Voor een mooi huidje: Smeer blanke yoghurt op je gezicht als een maskertje, en het laat het tien minuten zitten. Spoel vervolgende de yoghurt van je gezicht met lauwwarm water. De yoghurt verkleint je poriën en reinigt je huid. Het melkzuur in de yoghurt, is veel zachter dan de meeste crèmes, en werkt verjongend.

3. Voor je haar en hoofdhuid: Wist je dat je yoghurt als een conditioner kan gebruiken? Masseer nadat je je shampoo hebt uitgespoeld, blanke yoghurt door je natte haar. Laat het 10 tot 15 minuten inwerken, en spoel het uit. De yoghurt verzacht een jeukende hoofdhuid en helpt tegen roos.

4. Voor je voeten: Als je na als deze tips nog yoghurt over hebt, kun je gemalen walnoten mixen met een kopje yoghurt, en dit mengsel gebruiken als een scrub voor je voeten. Deze scrub verzacht droge plekken en eelt. De yoghurt hydrateert de huid, en terwijl je het op je voeten smeer, verwen je je handen ook gelijk - bonus!