slogan

4 anti-ageing tips die iedereen zou moeten weten

Genoeg water drinken en zonnebrand opsmeren onthoud je nog wel. Maar er zijn ook nog andere manieren om die fijne lijntjes waar je niet op zit te wachten tegen te gaan. Voeg deze simpele stappen aan je dagelijkse beauty routine toe en start de race tegen de klok.

1. Eet je zonnebrand De eerste regel is om altijd zonnebrand op je gezicht te smeren, de tweede om het ook te eten. Oké, niet echt, maar het komt op hetzelfde neer: eet voedsel dat Lycopeen bevat om de natuurlijke SPF in je huid te verhogen. De schade door zon neemt hierdoor af met zo'n 33%. De anti-oxidant zit in tomaten en ander rood en oranje fruit en groente.

2. Schoonheidsslaapjes Ben je veel moe? Dan raak je sneller gestrest en neig je makkelijk naar junk food, beide oorzaken van een snel verouderingsproces. Minimaal acht uur slapen per nacht zorgt voor minder stress, maar herstelt de huid ook nog eens. Er groeien nieuwe cellen die de oude vervangen. Dit hormoon werkt alleen 's nachts, dus schoonheidsslaapjes zijn geen fabel.

3. Verwijder make-up Je hebt het waarschijnlijk al duizend keer gehoord, maar toch herhalen we het nogmaals: ga nooit, maar dan ook echt nooit slapen met make-up op je gezicht. Het lijkt misschien onschuldig om het een keertje over te slaan, maar dat is het niet. Poriën raken verstopt en rekken de huid uit. Collageen wordt afgebroken, waardoor de huid eerder zal verslappen en meer fijne lijntjes zichtbaar worden. Die vijf minuutjes extra voor het slapengaan zijn het waard!

4. Gezichtsyoga Niet alleen je lichaam moet regelmatig sporten, ook je gezicht. Om elastisch en soepel te blijven, moet het gezicht namelijk veel bewegen. Doe je dit niet, dat verslappen de spieren in je gezicht, net zoals het bij je lichaam gaat. Daarnaast is yoga goed tegen stress, wat ook voor een oudere huid zorgt.

Beeld: Sanoma Beeldbank


,