slogan

250 mensen vast op berg tijdens Tomorrowland Winter

De schrik zat er goed in bij honderden festivalgangers. In het Franse skigebied Alpe d'Huez zijn gisteren zo'n 250 mensen van een piste en uit een bijhorende bar gehaald, nadat de skiliften moesten worden gesloten vanwege de hevige wind. Dat zegt de organisatie van Tomorrowland Winter, de wintereditie van het dancefestival die er momenteel plaatsvindt.

Niet volgens plan

Het ging vooral om bezoekers, medewerkers en artiesten die geen ski's hadden meegenomen en dus niet meer op eigen kracht terug naar beneden konden. Ze werden met snowcats opgepikt en verkeren volgens het festival in goede gezondheid.

Het eigenlijke festival begint pas dinsdagavond, maar een deel van de bezoekers zakte de voorbije dagen al af naar Alpe d'Huez om er te skiën of al wat te genieten van randanimatie. Dat verliep dus niet voor iedereen volgens plan.

Lees ook: Must-see: McDonald's heeft een ski-through in dit skioord in Zweden

Line-up

"Er was vanochtend al veel sneeuwval, maar dat was niet zo'n probleem", zegt woordvoerster Debby Wilmsen. "Toen de wind steeds heviger werd, hebben we echter de skiliften moeten sluiten. Niet iedereen die boven was, had ski's mee, want velen wilden gewoon wat gaan feesten in de bar. We hebben zes snowcats ingezet om hen weer naar beneden te halen."

Vandaag wordt weer beter weer voorspeld, al houdt de organisatie de situatie wel in de gaten. Tomorrowland Winter benadrukt wel dat het eigenlijke festival in het dorp van het skioord plaatsvindt en er bovendien voldoende overdekte locaties zijn voor het geval het bij momenten buiten te koud of te guur zou worden.

In totaal verwacht Tomorrowland Winter deze week 25.000 bezoekers. De line-up bestaat onder anderen uit Paul Kalkbrenner, Armin van Buuren, Netsky, Martin Garrix, Lost Frequencies en Martin Solveig. Het festival eindigt vrijdag.

Bron: BuzzE Beeld: BSR