slogan

Het eetdagboek van Jaimy Fabers 6-jarige zoontje London

Jaimy Faber is moeder van zoontje London (6) en houdt elke dag een voedingsschema bij. In de Grazia KIDS laat ze zijn eetdagboek zien.

Dag 1

“We ontbijten met yoghurt en granola en een kopje thee. Voor de lunch halen we broodjes bij de bakker en verse jus bij de supermarkt. London heeft nu vakantie, dus we zijn veel buiten de deur. In de middag gaan we daarom gezellig naar de film en daar hoort een bakje popcorn bij. ’s Avonds eten we bietjes, sla met gegrilde camembert en gekaramelliseerde pecannootjes. Door de zoete nootjes gaan de bietjes en de sla er makkelijk in.”

Dag 2

“Vandaag beginnen we met fruit: gesneden banaan, kiwi en kakifruit. En een kopje thee. We gaan lunchen in Zaandam en eten daar ons favoriete broodje: muhammara met avocado, feta en granaatappel. London drinkt appelsap en een Spa blauw. Vanavond gaan we uit eten en London kiest voor patat. Ze serveren er ook gegrilde groentes bij. Als toetje krijgt hij een chocolade-ijsje.”

Dag 3

“We ontbijten buiten de deur en deze keer wordt het muesli met fruit, yoghurt en een kopje thee. Voor de lunch maak ik saotosoep volgens oma’s recept met veel groente en ei. We maken als tussendoortje ‘We maken granolakoekjes met dulce de leche. Makkelijk, lekker en enigszins gezond’ granolakoekjes met dulce de leche. Dit is makkelijk, lekker en enigszins gezond. ’s Avonds eten we loempiataart. Dit recept heb ik van Chickslovefood. Het is makkelijk en erg lekker. Erbij eten we broccolisoep met zalm. Door de dag heen drinkt London altijd water en thee.”

Dag 4

“De ochtend begint met wentelteefjes en verse aardbeien. Hierbij drinkt London een kopje thee. Vandaag gaan we naar een speelparadijs, dus voor de lunch wordt het een tosti met ketchup en chocolademelk. In de avond eten we pompoentaart. Wederom een beetje zoet en op deze manier gaan alle vitamines er gemakkelijk in. Daarna een Thais toetje met plakrijst en mango.”

Dag 5

“We maken thuis croissantjes met Nutella. Ook maken we verse smoothies met spinazie en gember, aangelengd met sojamelk. ’s Middags zijn we bij Ajax. Gezond eten is hier bijna niet te doen, dus het wordt een patatje met ijsthee zonder prik. Ik probeer op zo’n moment nog wat extra fruit of rauwkost aan te bieden, maar dat gaat er niet altijd in door het enthousiasme over de wedstrijd. Het avondeten is deze keer een Thaise salade met peultjes, komkommer, rode ui, rijst en pinda’s. Supermakkelijk en gezond.” 

Beeld: Steenrijk, straatarm