slogan

Green beauty voor je kind

Green beauty wordt steeds populairder. Maar welke verzorgingsproducten zijn nou veilig voor je kind?

Cosmetica

Cleane cosmetica verovert beautyland, mede dankzij de groene healthbeweging die al een poosje door de (Westerse) wereld waait. We worden bewuster en staan meer stil bij keuzes op het gebied van wellbeing. Met name op voedingsvlak gaat het rap. Maar hoe zit het eigenlijk met de verzorgingsrituelen voor je kleintje?

Wat er in die havermoutmix zit, heb je allicht al uitgeplozen, maar weet je ook wat je op dat tere huidje smeert? Anno nu bevatten veel verzorgingsproducten voor kinderen toxische stoffen. Neem nou billencrèmes tegen luieruitslag ‘verrijkt’ met petroleum. Maar ook bad- en doucheproducten, vooral de extra schuimende varianten, zitten vaak vol dubieuze stofjes die allergische reacties of erger kunnen veroorzaken.

Groener bestaan

Bovendien is de natte huid ontvankelijker voor de opname van stoffen. Naast dat ze in de bloedbaan terecht kunnen komen, worden dampen in bad of een douchecabine makkelijk geïnhaleerd. Daarbij stroomt het spul weg via het bad of doucheputje, zo de wijde wereld weer in. Goed, je hoeft heus niet ineens alles de deur uit te doen. Een groener bestaan gaat vaak in kinderstapjes. Weten wat er in cosmetica zit waardoor je bewustere keuzes kunt maken, is een belangrijke stap voorwaarts. Doe er je voordeel mee!

Beeld: IStock

Lees de rest van het artikel in de nieuwste Grazia KIDS, die nu in de winkel ligt.


,